Τρίτη 15 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Κόφτες, ΣΔΙΤ και αυξημένες πληρωμές θα συνθέτουν το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ

Την υποχρεωτική εγγραφή των πολιτών σε έναν θεράποντα ιατρό (παθολόγοι, γενικοί γιατροί και παιδίατροι) ο οποίος θα ενεργεί ως «gatekeeper» (πορτιέρης), δηλαδή ως «κόφτης» σε ό,τι αφορά τη διενέργεια παραπέρα εξετάσεων, ιατρικών επισκέψεων σε γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, παραπομπή σε νοσοκομεία κ.λπ. περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ που ετοιμάζει η κυβέρνηση, διασφαλίζοντας - στη βάση των «πρωτοκόλλων» - ότι αυτά που θα «στοιχίζει» ο ασφαλισμένος δεν θα υπερβαίνουν το όριο των πετσοκομμένων προϋπολογισμών.

Στο επίκεντρο του νομοσχεδίου θα βρίσκονται επίσης ο «έλεγχος και εξορθολογισμός των δαπανών», η «εξοικονόμηση πόρων» στον ΕΟΠΥΥ, η επέκταση των ΣΔΙΤ, οι ιδιώτες γιατροί part time στο ΕΣΥ, λειτουργία απογευματινών χειρουργείων στα νοσοκομεία έναντι πληρωμής από τους ασθενείς κ.ο.κ.

Παράλληλα προβλέπονται «ενοποίηση» δημόσιων δομών, Κέντρων Υγείας και ΤΟΜΥ, και διεύρυνση των «συμπράξεων» με τον ιδιωτικό τομέα. Για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, το ποσό θα πληρώνεται κατά 70% από τον ΕΟΠΥΥ (έμμεσα δηλαδή από τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων) και κατά 30% άμεσα από τον ασθενή, ενώ προβλέπονται και εδώ «συνεργασίες» με τον ιδιωτικό τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ