Παρασκευή 15 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περιοδεία της Δ. Μανωλάκου στα ιατρεία του Οίκου Ναύτου

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Διαμάντω Μανωλάκου μέλος της ΚΕ και βουλευτή Β' Πειραιά, πραγματοποίησε χτες περιοδεία στα ιατρεία του Οίκου Ναύτου - ΕΟΠΠΥ στην Τερψιθέα.

Γιατροί και υπαλληλικό προσωπικό ανέδειξαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τις ελλείψεις σε γιατρούς, διοικητικό προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό στον Οίκο Ναύτου (Αθήνα - Πειραιά) είναι πάνω από 15, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία και την επιφόρτιση εργασιών στο μειωμένο προσωπικό του.

Στην πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη του Οίκου Ναύτου - ΕΟΠΥΥ δεν αξιοποιούνται οι υποδομές του προς όφελος των ασφαλισμένων, αντίθετα οι ελλείψεις σε προσωπικό προκαλούν οξυμένα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία των ελλείψεων που αναφέρθηκαν:

Στο Ορμονολογικό Εργαστήριο είναι 5 εργαζόμενοι, οι οποίοι εξυπηρετούν 17 υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ. Τα αποτελέσματα εκδίδονται σε 10 μέρες και χωρίς τη δυνατότητα ηλεκτρονικής αποστολής.

Στο Οδοντοπροσθετικό Εργαστήριο, από 19 εργαζόμενους έχουν απομείνει 5!

Στο Φυσικοθεραπευτήριο έχουν να γίνουν προσλήψεις από το 2008, ενώ από το 2018 καταργήθηκε η κατ' οίκον φυσικοθεραπεία.

Στο Βιοχημικό Εργαστήριο από 17 εργαζόμενους έχουν απομείνει 10, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της έκδοσης των εξετάσεων από αιμοληψίες και ούρα.

Η Δ. Μανωλάκου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του ΚΚΕ για τα οξυμένα προβλήματα στην υγεία, που εντάθηκαν την περίοδο της πανδημίας, στις θέσεις του Κόμματος για τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, ενώ απηύθυνε κάλεσμα για συμπόρευση και ενίσχυση του ΚΚΕ, τη μόνη διέξοδο υπέρ του λαού.

Να σημειωθεί τέλος ότι για την κατάσταση που επικρατεί στον Οίκο Ναύτου - ΕΟΠΥΥ θα κατατεθεί και σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ