Σάββατο 9 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
«Θα αγωνιστούμε για το δίκαιο»

Δήλωση - απάντηση του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών

Η αλαζονική δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Χανς Αϊχελ σε ελληνικό, μάλιστα, έδαφος ότι «το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων θεωρείται (σ.σ. από τη Γερμανία) λήξαν», δείχνει ότι η σημερινή γερμανική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εξωθήσει την ειρηνική και φιλική διαπραγμάτευση, που το Εθνικό Συμβούλιο για τις Γερμανικές Οφειλές ζητάει, σε αδιέξοδο. Τα παραπάνω υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Μ. Γλέζος με αφορμή τις απαράδεκτες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού ενώπιον του ομολόγου του Ν. Χριστοδουλάκη, που, απλώς, άκουγε..., και στην οποία, επίσης, τονίζει:

«Δε θα υποχωρήσουμε, αλλά και δε θα πέσουμε στην παγίδα να φερθούμε με τον ίδιο ιταμό και κυνικό τρόπο. Θα αγωνιστούμε με το ίδιο σθένος και πάθος για την επικράτηση του Δικαίου, της Ειρήνης και της Φιλίας των δύο Λαών. Εγγύηση γι' αυτό αποτελούν οι φίλοι μας Γερμανοί, που ο αγώνας τους για την απόδοση δικαίου δεν έχει λήξει».

Οπως είναι γνωστό, το Εθνικό Συμβούλιο για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών καταγγέλλει τη γερμανική κυβέρνηση γιατί αρνείται να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα της χώρας και των θυμάτων του ναζισμού για πληρωμή αποζημιώσεων και των άλλων οφειλών στη χώρα μας. Επίσης, καταγγέλλει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης την οποία και καλεί να διεκδικήσει, μέσα από διαπραγματεύσεις, την πληρωμή των οφειλών της Γερμανίας για την περίοδο της Κατοχής. Αλλά και να στηρίξει τον αγώνα των θυμάτων και να επικυρώσει τη διεθνή συνθήκη για την ετεροδικία που θα βοηθούσε τη δικαστική διεκδίκηση αποζημιώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ