Σάββατο 9 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Συνένωση δυνάμεων» με κυβέρνηση

Το σύνθημα για «συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών» καλλιεργεί με ένταση η ηγεσία της ΝΔ, υποδηλώνοντας έτσι ότι βασική της επιδίωξη είναι η στήριξη και υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων από κοινού με την κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, επιχειρεί να περάσει και ένα μήνυμα συμμόρφωσης και υποταγής στην εφαρμοζόμενη πολιτική.

«Επιμένουμε στη βασική αρχή για συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών όλων των Ελλήνων γιατί όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα», τόνισε ο Κ. Καραμανλής μιλώντας χτες το βράδυ σε κομματική εκδήλωση γυναικών. Ασκώντας κριτική στην ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί ακόμα και τις «τρέχουσες υποθέσεις», έδωσε έμφαση στη συναινετική στάση του κόμματός του. Ετσι, όχι μόνο απέφυγε την παραμικρή επικριτική αναφορά στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης, αλλά αναφέρθηκε εκτενώς στη συναινετική γραμμή του κόμματός του σε κυβερνητικές επιλογές, υπενθυμίζοντας συγκεκριμένα τη στάση του στον «τρομονόμο», τη στήριξη των εθνικών θέσεων ενόψει του ταξιδιού του Κ. Σημίτη στην Ουάσιγκτον, την καταδίκη των «φαινομένων τηλεοπτικής ασυδοσίας». Επανέλαβε το έωλο επιχείρημα περί «ακυβερνησίας της χώρας», αποδίδοντας την ευθύνη «στις ενδοκομματικές αμφισβητήσεις και στα σενάρια διαδοχολογίας που αποσυνθέτουν πλήρως την κυβέρνηση»! Αναφερόμενος προσωπικά στον Κ. Σημίτη, τον κατηγόρησε ότι «προσπαθεί να παρασύρει το δημόσιο βίο σε σενάρια συνωμοσιολογίας και ιδεολογικής τρομοκρατίας», απαντώντας στα περί εκτροπών και φασιστικού κλίματος του πρωθυπουργού. Μάλιστα, με αφορμή την αναφορά του Κ. Σημίτη στο ΕΓ του ΠΑΣΟΚ, ότι θα είναι παρών και μετά τις επόμενες εκλογές, αναρωτήθηκε: «Αποκαλύπτει ή δεν αποκαλύπτει, έτσι, ποιοι είναι και από πού προέρχονται οι προσωπικοί του φόβοι; Δείχνει - ναι ή όχι; - ότι κεντρική επιδίωξή του είναι να γαντζωθεί στο ταβάνι της εξουσίας την ώρα που το έδαφος φεύγει κάτω από τα πόδια του;».

Μιλώντας για το κυβερνητικό πρόγραμμά του, επανέλαβε ότι «σχεδιάζουμε μια επιθετική οικονομική πολιτική, με ταχεία απελευθέρωση των αγορών από τον κρατικό εναγκαλισμό, σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας», κ.ο.κ. «Είμαστε δύναμη εμπιστοσύνης, δύναμη ευθύνης, που οδηγεί τον τόπο με σταθερότητα και σιγουριά σε ένα καλύτερο αύριο», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ