Σάββατο 6 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Πίσω από το Ναό: «Η κυβέρνηση Σαρόν συνεχίζει την «Αμυντική(!) Ασπίδα» σε δύο παράλληλα επίπεδα: Από τη μια πλευρά, επεκτείνει τη στρατιωτική κατοχή και τις επιχειρήσεις εξολόθρευσης των πιο μαχητικών στελεχών των Παλαιστινίων, πρακτικά σε ολόκληρη τη Δυτική Οχθη. Ενώ τα φώτα δημοσιότητας συγκεντρώνονται στο στρατηγείο του Αραφάτ στη Ραμάλα και στη Βασιλική της Γεννήσεως του Χριστού, στη Βηθλεέμ, οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις μαίνονται με αγριότητα στις πόλεις Τζενίν, Τουλκαρέμ, Ναμπλούς, Μπέιτ Τζάλα, Χεβρώνα και σε μια σειρά άλλων αστικών κέντρων. Από την άλλη, ο Σαρόν επιδιώκει και έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να δημιουργήσει ένα πραγματικό τείχος, αδιαπέραστο στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και τους ξένους παρατηρητές για τα όσα διαδραματίζονται στα Κατεχόμενα» (Π. Παπακωνσταντίνου - «Καθημερινή»).

Λίγες μέρες ακόμα... «Τι στοχεύουν (σ.σ. οι Ισραηλινοί); Να βρεθούν σε τεράστια θέση ισχύος -σε σχέση με τους απελπισμένους Παλαιστίνιους- ενόψει της επόμενης διαπραγμάτευσης για το Παλαιστινιακό, στην οποία θα αναγκαστούν στο τέλος να οδηγηθούν, ακόμα και με υπόδειξη των ΗΠΑ, οι οποίες μέχρι σήμερα δίνουν πράσινο φως στις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους. Δεν είναι τυχαίο που ο ισραηλινός Τύπος -με περισσότερο εμφαντική την «Jerusalem Post» ανέφερε χτες ότι «μας μένουν λίγες μέρες για να καταστρέψουμε την υποδομή των τρομοκρατών». (Γ. Διακογιάννης απεσταλμένος των «Νέων»).

Σχέδιο μηνών: «Τελικά, με ό,τι κάνει τώρα το κράτος του Ισραήλ καταστρέφει αποτελεσματικά κάθε ελπίδα να δημιουργηθεί κάποτε κράτος Παλαιστινιακό; Η Παλαιστίνια Χανάν Ασράουι είναι μία από τις ελάχιστες ισορροπημένες φωνές σε αυτόν τον πόλεμο. Εξουθενωμένη, με μαύρους κύκλους στα μάτια της, προσπαθώντας να παραμείνει ξύπνια πίνοντας καφέδες, μου μίλησε, με μια φωνή όλο παραίτηση, στην Ιερουσαλήμ. «Η Συμφωνία του Οσλο σκοπίμως καταλύεται τώρα», είπε, «ο Σαρόν πάντα το ήθελε αυτό. Αυτή η ανακατάληψη των παλαιστινιακών εδαφών ήταν σχεδιασμένη να γίνει εδώ και πολλούς μήνες...». (Ρόμπερτ Φισκ «Ιντιπέντεντ Νέα»).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τέσσερα χρόνια μετά, είμαστε στο πλευρό της Ιντιφάντα (2004-09-28 00:00:00.0)
Αραφάτ: «Ο τόπος μας δε χωρά την κατοχή» (2004-04-30 00:00:00.0)
Η τακτική «αυτοσυγκράτησης» του Σαρόν (2002-11-24 00:00:00.0)
Σε εξέλιξη νέο «Προστατευτικό Τείχος» (2002-06-21 00:00:00.0)
Ωμή ισραηλινή βία (2002-02-22 00:00:00.0)
Το Ισραήλ ετοιμάζει αντίποινα... (2002-01-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ