Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΕΛΕΡΗ
Νέα αναβολή της εξέτασης για άδεια ορκωμοσίας

Αναβλήθηκε για τις 11 Δεκέμβρη η εκδίκαση του αιτήματος (που έχει υποβληθεί για πολλοστή φορά) για χορήγηση άδειας ορκωμοσίας στον Φρέντη Μπελέρη, προκειμένου να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του ως δημάρχου Χειμάρρας, μετά την εκλογή του τον περασμένο Μάη, δύο μέρες αφού συνελήφθη.

Κατά τη χτεσινή διαδικασία, οι εκπρόσωποι της διεύθυνσης των φυλακών υποστήριξαν ότι ένα τέτοιο αίτημα πρέπει να απορριφθεί, διότι δεν βασίζεται στη νομοθεσία. Από τη μεριά της, η υπεράσπιση του Μπελέρη επιμένει ότι πρόκειται για δικαίωμα που κατοχυρώνει και το Σύνταγμα.

Θυμίζουμε ότι στις 24 Νοέμβρη, το ανώτατο δικαστήριο της Αλβανίας κλήθηκε να αποφασίσει ποιο είναι το αρμόδιο όργανο να εξετάσει το αίτημα της άδειας ορκωμοσίας και απεφάνθη πως είναι το δικαστήριο κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος (SPAK). Πάντως, όπως σημείωσαν σχετικά ρεπορτάζ, το εν λόγω δικαστήριο δύο φορές κατά το παρελθόν δήλωσε αναρμόδιο στα αιτήματα της υπεράσπισης για άδεια ορκωμοσίας.

Βαλκανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι οι δικαστές ήταν χτες οι ίδιοι που συνθέτουν και την έδρα για την εκδίκαση της βασικής υπόθεσης Μπελέρη - Κοκαβέση, που κατηγορούνται για «ενεργητική διαφθορά σε εκλογές». Ο Μπελέρης παραμένει εδώ και 7 μήνες προφυλακισμένος, κατηγορούμενος για συνέργεια σε απόπειρα εξαγοράς ψήφων μαζί με τον στενό του συνεργάτη Παντελή Κοκαβέση. Παρούσα στη συνεδρίαση ήταν και χτες η πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, ενώ το «παρών» έδωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ