Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας!

Γιγαντοπανό της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ και των Τομεακών Οργανώσεων της ΚΝΕ αναρτήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στα γραφεία του Κόμματος στο κέντρο της πόλης, ενώ χτες τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Χανιά κατά τη διάρκεια μαζικής πικετοφορίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης διατράνωσαν «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Με αυτήν την πολύμορφη δραστηριότητα οι Οργανώσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ εξέφρασαν για ακόμα μια φορά την καταδίκη τους στην παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Gerald R. Ford» στη Σούδα, κηρύσσοντας τους φονιάδες των λαών ανεπιθύμητους, απαιτώντας την απεμπλοκή της χώρας από τα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και το κλείσιμο της βάσης της Σούδας.

Στο κάλεσμα προς τον χανιώτικο λαό το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Η εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα σχέδια για εδαφική επέκταση του Ισραήλ, στον μεγάλο ανταγωνισμό ΗΠΑ - Κίνας για το ποιος θα κυριαρχήσει στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, την ώρα που μαίνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία και γίνεται όλο και πιο ορατός ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου, μόνο ασφάλεια δεν γεννά στον λαό μας. Ιδιαίτερα εδώ στα Χανιά, με τη βάση της Σούδας να πρωτοπορεί στις πολεμικές επιχειρήσεις και να μετατρέπει την περιοχή μας σε στόχο αντιποίνων. Τα ματωμένα δολάρια των Αμερικανών στρατιωτών, που συνηθίζουν να συμπεριφέρονται σαν επικυρίαρχοι στην πόλη μας, δεν μπορούν να εξαγοράσουν ούτε την ανοχή ούτε τη συνενοχή του λαού μας.

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει η διεκδίκηση για:

-- Απεμπλοκή της χώρας μας από το μακελειό στην Παλαιστίνη και την Ουκρανία.

-- Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου στη χώρα.

-- Αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους».

Σωματεία και φορείς: Δυναμώνουμε την πάλη για να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις

Παράλληλα αυξάνονται οι φορείς της πόλης που εκφράζουν την αντίθεση στην παρουσία του αεροπλανοφόρου στα Χανιά. Ηδη η Επιτροπή Ειρήνης, το Σωματείο Διανομέων και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων με ανακοινώσεις που εξέδωσαν καλούν τον χανιώτικο λαό να αξιοποιήσει την πείρα του όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στον τόπο μας, να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Να μη δεχτεί να γίνει η Σούδα αγκυροβόλι εναντίον άλλων λαών. Να δυναμώσει την πάλη του για να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ