Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παγκύπρια πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Τη συμπαράστασή τους στον παλαιστινιακό λαό διατράνωσαν χιλιάδες άνθρωποι που συμμετείχαν την Κυριακή στην παγκύπρια πορεία ειρήνης στη Λευκωσία. Τη διοργάνωσε το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις και κινήματα από όλη την Κύπρο.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας, από όπου ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας.

Περνώντας μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία, οι συμμετέχοντες καταδίκασαν την υποστήριξη των ΗΠΑ στις σφαγές από τις κατοχικές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Μαζικό και μαχητικό ήταν το μπλοκ των Ελλήνων μεταναστών που πορεύτηκαν στους δρόμους της Λευκωσίας, ζητώντας να σταματήσει άμεσα η σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα από το ισραηλινό κατοχικό κράτος - δολοφόνο.

Στη συγκέντρωση που προηγήθηκε μίλησε ο γγ του ΠΣΕ Χάρης Πασιάς, τονίζοντας ότι ο κυπριακός λαός, που και ο ίδιος αγωνίζεται ενάντια στους κατακτητές, «γνωρίζει ότι ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ο αγώνας για υπεράσπιση της ειρήνης, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, είναι κοινός για όλους τους λαούς της Γης». Με την παγκύπρια πορεία ειρήνης, πρόσθεσε, στέλνεται «ισχυρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση» ότι ο παλαιστινιακός λαός δεν είναι μόνος.


Χαιρετισμό απήθυνε και ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Κύπρο, Αμπντάλα Ατάρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ