Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
«Φουλ» της συναίνεσης σε αντιλαϊκά μέτρα και επικίνδυνους σχεδιασμούς

Σήματα ηχηρής συναίνεσης εξέπεμψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκης, προς την κυβέρνηση, στο πλαίσιο συνέντευξής του, χτες βράδυ, στην τηλεόραση του «Alpha». Φιλοτεχνώντας για το κόμμα του προφίλ δύναμης αξιόπιστης και ικανής για την αστική διαχείριση, υποστήριξε τον «θετικό διάλογο με την Τουρκία», του οποίου διεκδίκησε για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ την πατρότητα και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ενώ στο ίδιο πλαίσιο εξωράισε τον ρόλο των ΗΠΑ, στη μοναδική φορά που αναφέρθηκε σε αυτές απαντώντας για τη συμμετοχή του στην πορεία του Πολυτεχνείου, υποβιβάζοντας την πολιτική που διαχρονικά ασκούν σε «λάθη», τα οποία μάλιστα και οι ίδιες αναγνωρίζουν!

Καλά λόγια είχε και για τη δημοσιονομική πορεία της χώρας, διεκδικώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ μερίδιο της «επιτυχίας» της αναβάθμισής της απ' τους επενδυτικούς οίκους. Νομιμοποιεί έτσι το τίμημα που πλήρωσε και πληρώνει ακόμα ο λαός για την επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας.

Ο Στ. Κασσελάκης στο πνεύμα αυτό καθόλου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως άλλωστε έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και μετά τις εκλογές, έχοντας ψηφίσει πάνω από το μισό νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, ενώ εξέφρασε ξανά τη θετική γνώμη του κόμματός του για την επιστολική ψήφο που φέρνει η κυβέρνηση.

Σε ερώτηση για το Φορολογικό ζήτησε «απλοποίηση» για τις επιχειρήσεις με προοδευτικό συντελεστή φορολόγησης, και «μείωσή του στο 17% για όσους έχουν κέρδη έως 220.000 ευρώ και αύξησή του στο 24% για όσους υπερβαίνουν το ποσό αυτό», σε μια πρόταση που σηματοδοτεί μείωση της φορολογίας για τους μεγάλους και αύξησή της για επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που τσουβαλιάζονται με όσους κερδίζουν... 220.000 ευρώ.

Διακήρυξε ξανά τη ριζική ανασυγκρότηση του κόμματος και έθεσε ως στόχο στις ευρωεκλογές την πρωτιά, διαφωνώντας ωστόσο με το ενδεχόμενο να παραιτηθεί αν ο στόχος δεν επιτευχθεί. Πρόσθεσε ότι ο Αλ. Τσίπρας «είναι εκεί που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» και κόμπασε για «την τεχνογνωσία της ομάδας του σε θέματα οικονομικής πολιτικής και επιχειρείν», την ικανότητά τους να υπηρετήσουν το κεφάλαιο.

Με παλιά υλικά η «Νέα Αριστερά»

Την ίδια ώρα που έδινε τη συνέντευξη οι αποχωρήσαντες απ' τον ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούσαν τα βαφτίσια της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας. Το όνομα αυτής «Νέα Αριστερά» και επικεφαλής της ο Αλ. Χαρίτσης.

Στην εκδήλωση παρουσίασης τα «πρώτα βιολιά» φρόντισαν να δώσουν τον τόνο της προσπάθειας αναβίωσης αυταπατών γνώριμων απ' τις μέρες της «πρώτη φορά αριστερά», την οποία υπηρέτησαν με ζήλο και συνεχίζουν να υπερασπίζονται.

Ο Αλ. Χαρίτσης μίλησε για «μια αριστερά που θα δίνει μάχη μέσα στη κοινωνία και θα προτείνει πραγματικές λύσεις με ξεκάθαρες προτεραιότητες. Με ισότητα, δικαιοσύνη, δουλειά, κοινωνικό κράτος», ό,τι ακριβώς δηλαδή υπόσχονταν στον λαό και το 2015 και όλα τα επόμενα χρόνια για το ότι θα συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα, λαϊκές ανάγκες και καπιταλιστική κερδοφορία. Ο ίδιος δήλωσε ξεκάθαρα άλλωστε ότι «δεν θα απαρνηθούμε αυτό που υπήρξαμε. Για πάντα περήφανοι που πετύχαμε την έξοδο από τα μνημόνια. Περήφανοι για τις τομές στην εργατική πολιτική (...) Για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από όσα καταφέραμε».

Για «νέα αρχή» μίλησε η Εφη Αχτσιόγλου για «τον κόσμο της εργασίας, για να δυναμώσει η θέση του εργαζόμενου», πρόσθεσε με θράσος, όταν το όνομά της ταυτίστηκε μαζί με αυτό του Βρούτση της ΝΔ με ό,τι πιο αντεργατικό έχει να επιδείξει η θητεία τους στην κυβέρνηση.

Διακυβέρνηση που τιμούν, με τον Ε. Τσακαλώτο να το υπενθυμίζει, διορθώνοντας τους προλαλήσαντες με την επισήμανση «καινούργια αρχή, αλλά όχι παρθενογένεση. Εχουμε επίγνωση τι κάναμε σωστά και τι λάθος. Εχουμε κριτική προσέγγιση στο παρελθόν μας, αλλά δεν είμαστε και στο ρεύμα του Μεσαίωνα, του αυτομαστιγώματος».

Από την εκδήλωση δεν έλειψαν οι επικρίσεις προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλ. Χαρίτση να της προσάπτει «κατασκευή εσωτερικών εχθρών, παραγωγή ενός αδιέξοδου σκανδαλολογικού λαϊκισμού, υποκατάσταση της πολιτικής από αποσπασματικά συνθήματα με αντιφατικές και εξαιρετικά συντηρητικές θέσεις», που μοιάζουν σα δυο σταγόνες νερό με τις δικές τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικίνδυνες εξελίξεις, αγωνιστική επιφυλακή...(2024-04-20 00:00:00.0)
Εριξαν «νερό στον μύλο» της συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών του εγκλήματος(2024-03-29 00:00:00.0)
Σε κλίμα έντασης αρχίζει σήμερα το συνέδριο(2024-02-22 00:00:00.0)
Παραμένοντες και αποχωρήσαντες υπερασπίζονται την πολιτική που τσάκισε τον λαό(2023-11-25 00:00:00.0)
Παριστάνουν τους ...ατσαλάκωτους(2023-10-25 00:00:00.0)
Ολο και πιο συστημικά, όλο και πιο αμερικανικά...(2023-08-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ