Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
«Οι φαντάροι είναι μαζί με τον λαό - έξω η χώρα μας από το μακελειό»

Επιστολή στρατευμένων από το στρατόπεδο «Αρχοντάκη» στη Σάμο διαβάστηκε στη συναυλία

Στρατευμένοι από το στρατόπεδο «Αρχοντάκη» στη Σάμο δίνουμε το «παρών» με αυτήν την επιστολή, χαιρετίζοντας τη συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώνει η ΚΝΕ. Είμαστε μαζί με τον λαό μας, που όλο αυτό το διάστημα μέσα από τις μεγάλες κινητοποιήσεις του είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά. Με επιστολές τους φαντάροι από όλη τη χώρα δηλώνουν παρόντες σε αυτόν τον αγώνα. Μας εμπνέει και μας εκφράζει το σύνθημα που βροντοφώναξαν χιλιάδες λαού στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία του Πολυτεχνείου: «Οι φαντάροι είναι μαζί με τον λαό, έξω τώρα η χώρα μας από το μακελειό».

Είμαστε παρόντες και ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους καλλιτέχνες εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης, που βιώνει τον πόλεμο και την κατοχή από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ και αγωνίζεται για να έχει τη δική του πατρίδα. Και ξέρουμε, ο πόλεμος είναι κάτι περισσότερο από απλά ένα hashtag. Είναι πραγματικές ζωές, άνθρωποι που πονάνε.

Κάθε μέρα που περνά, η καρδιά μας βαραίνει. Από τη μία βλέπουμε την αισχρή δολοφονία αμάχων, παιδιών, γυναικών και από την άλλη βλέπουμε τη δική μας χώρα να γίνεται μέρος αυτού του απάνθρωπου δράματος, να στηρίζει το κράτος του Ισραήλ, που σκοτώνει αδιάκριτα τον λαό της Παλαιστίνης και στρέφεται τελικά ενάντια και στον ισραηλινό λαό. Το στομάχι μας σφίγγεται, η οργή μάς καίει.

Και γιατί όλα αυτά; Επειδή έχουν άλλη θρησκεία; Αλλες πεποιθήσεις; Αλλον τρόπο ζωής; Οχι! Ολο αυτό το αίσχος γίνεται γιατί το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του (ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ενωση) έχουν βάλει στο μάτι τις ενεργειακές πηγές στα εδάφη της Παλαιστίνης, σκοτώνουν για να βγάλουν χρήματα δηλαδή.

Εμείς βαδίζουμε άλλον δρόμο! Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε σιωπηρά σαν πρόβατα την πιο αισχρή βία κατά των συνανθρώπων μας. Καταδικάζουμε τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. Τσαλακώνουμε τα fake news του κράτους του Ισραήλ.

Κάθε στίχος που θα ακουστεί σήμερα, ας μας ενώσει ακόμα περισσότερο!

Κάθε νότα, ας είναι σκαλοπάτι για να υψώσει το ηθικό μας, να μας δώσει δύναμη να παλεύουμε ενάντια στην αδικία!

Κάθε τραγούδι, ας είναι ύμνος στις αξίες μας για ειρήνη και ενότητα των λαών όλου του κόσμου!

Γιατί όπως είπε ο ποιητής μας Τάσος Λειβαδίτης, «αν θες να λέγεσαι άνθρωπος, δε θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο».

Και εμείς θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη διεκδίκηση βρίσκεται η λύση στα προβλήματα των φαντάρων(2023-11-25 00:00:00.0)
Ανακοίνωση για τα εγκλήματα πολέμου(2014-08-02 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία χτες στη Θεσσαλονίκη(2014-07-17 00:00:00.0)
Κάλεσμα διεθνούς δράσης(2009-01-17 00:00:00.0)
ΔΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ(2008-12-30 00:00:00.0)
Μπορεί να υπάρξει μια πρώτη σημαντική αντιιμπεριαλιστική νίκη!(2000-10-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ