Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην ίδια γειτονιά, στους ίδιους χώρους δουλειάς, στα ίδια θρανία, αδέρφια στον αγώνα για άλλη κοινωνία!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για την Παγκόσμια Μέρα Μετανάστη

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Μετανάστη απευθύνει κάλεσμα κοινής δράσης και αγώνα σε όλους τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στους νέους που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στη χώρα μας, σε όλους όσοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, να ξεριζωθούν λόγω των πολέμων, της φτώχειας, της εξαθλίωσης.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

«Απευθύνουμε κάλεσμα στους Ελληνες μετανάστες που εργάζονται ή σπουδάζουν στο εξωτερικό, σε όποια γωνιά του κόσμου κι αν βρίσκονται, να δυναμώσουν την πάλη τους για ζωή με δικαιώματα.

Πνιγμένα παιδιά και ξεριζωμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός!

Απευθυνόμαστε σε κάθε νέο που δεν δέχεται να συνηθίσει την "κανονικότητα" του πολέμου, της εξαθλίωσης, του ξεριζωμού, των σύγχρονων στρατοπέδων συγκέντρωσης. Σε κάθε νέο που νιώθει οργή και αγανάκτηση από τις καθημερινές ειδήσεις νεκρών και αγνοούμενων προσφύγων στο Αιγαίο, από τη μετατροπή της Μεσογείου σε "θάλασσα νεκρών" ως αποτέλεσμα της πολιτικής άγριας καταστολής ΕΕ και κυβερνήσεων. Που δεν ανέχεται τους "ορατούς" και "αόρατους" φράχτες, τις επαναπροωθήσεις που γιγαντώνουν τα κυκλώματα των διακινητών, τις απελάσεις, τον εγκλωβισμό.

Δεν ξεχνάμε τους εκατοντάδες νεκρούς πριν έξι μήνες στο τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, για το οποίο με ευθύνη της κυβέρνησης ακόμα δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες στους υπαίτιους. Τιμάμε στην πράξη τη μνήμη των δεκάδων χιλιάδων αδικοχαμένων προσφύγων και μεταναστών στο υγρό νεκροταφείο του Αιγαίου, παλεύοντας ενάντια στο σύστημα που γεννά καθημερινά τραγωδίες.

Δυναμώνουμε την πάλη απέναντι στην πολιτική του εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που έχουν εφαρμόσει όλες οι κυβερνήσεις με την απαράδεκτη Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας και του κανονισμού του Δουβλίνου, που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο hot spot.

Καμιά συμμετοχή στη σφαγή στη Γάζα

Εκφράζουμε την πραγματική αλληλεγγύη μας στα θύματα του πολέμου, παλεύοντας να σταματήσουν η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, η συμμετοχή της χώρας μας στη σφαγή στη Γάζα, η συμμετοχή στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για τους λαούς, οδηγώντας σε τεράστια αύξηση των ξεριζωμένων.

Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, που ήδη μετρά χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια εκτοπισμένους, που αδυνατούν να βρουν ασφαλές καταφύγιο και τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους. Για να σταματήσει το έγκλημα του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ, που δεν διστάζει να επιτίθεται ακόμα και σε προσφυγικούς καταυλισμούς, όπως στην Τζαμπαλίγια και τον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Σάτι με εκατοντάδες θύματα.

Ο αγώνας και η αλληλεγγύη αποτελούν τη μοναδική εγγύηση για την υπεράσπιση των ξεριζωμένων, των μεγαλύτερων θυμάτων της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Απέναντι στο υποκριτικό ενδιαφέρον των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που ανοιγοκλείνουν τη στρόφιγγα των μεταναστών και των προσφύγων για να φέρνουν φτηνά εργατικά χέρια με βάση τις ανάγκες των αφεντικών, δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα για δουλειά με δικαιώματα, με αυξήσεις στα μεροκάματα, υπογραφή ΣΣΕ, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, καμία διάκριση σε εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, χορήγηση αδειών διαμονής σε όλους τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για πραγματικά μέτρα προστασίας των προσφυγόπουλων, για πλήρη ένταξή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Για να δημιουργηθούν και να στελεχωθούν τμήματα ένταξης, για την ουσιαστική πρόσβαση σε όλες τις δομές Εκπαίδευσης. Για να μην ανατίθεται η ευθύνη των προσφυγόπουλων στις ΜΚΟ, οι οποίες θησαυρίζουν με τη στήριξη των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Για να μην κινδυνεύει κανένα προσφυγόπουλο με απέλαση μετά την ενηλικίωσή του.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δίνουμε καθημερινά τη μάχη για να μην μπορεί να σταθεί σε κανέναν χώρο δουλειάς, σε κανένα σχολείο, σε καμία γειτονιά το ρατσιστικό - εθνικιστικό δηλητήριο. Για να δυναμώσει η πάλη απέναντι σε κάθε διάκριση με βάση το χρώμα, την καταγωγή, το φύλο, τη θρησκεία.

Στην ίδια γειτονιά, στους ίδιους χώρους δουλειάς, στα ίδια θρανία, αδέρφια στον αγώνα για άλλη κοινωνία!

Η πραγματική διέξοδος βρίσκεται στον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων απέναντι στην πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας, για δουλειά με δικαιώματα, για το σχολείο και τις σπουδές που μας αξίζουν. Η κοινή πάλη για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, πολέμους και ξεριζωμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ