Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Να δυναμώσει παντού η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον πρέσβη της Παλαιστίνης

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε χτες στην έδρα της ΚΕ με τον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Αθήνα, Γιουσέφ Ντορχόμ. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτής.

Ο Δ. Κουτσούμπας καλωσορίζοντας τον πρέσβη της Παλαιστίνης τόνισε: «Είμαστε σε μια περίοδο έντονων λαϊκών αγώνων, υπάρχουν πολλά προβλήματα στην ελληνική οικονομία, ο λαός υποφέρει και η κυβέρνηση ψηφίζει συνεχώς αντιλαϊκούς νόμους. Ομως, καμία στιγμή, ο ελληνικός λαός, η ελληνική νεολαία, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν ξεχνάμε τον φίλο Παλαιστινιακό λαό. Εκφράζουμε καθημερινά την αλληλεγγύη μας, από οποιοδήποτε βήμα, είτε στη Βουλή είτε στην Ευρωβουλή είτε στους δρόμους του αγώνα και τις κινητοποιήσεις. Το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ συνεχίζει τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, κι απ' αυτήν τη σκοπιά πρέπει να δυναμώσει η αλληλεγγύη και οι κινητοποιήσεις παντού. Ετσι, λοιπόν, θα θέλαμε να συζητήσουμε, να ανταλλάσσουμε απόψεις, να μας πείτε τα νεότερα στοιχεία από την Παλαιστίνη, από τον πόλεμο που μαίνεται στη Μέση Ανατολή και να δούμε πώς θα αναπτύξουμε παραπέρα την αλληλεγγύη με τον Παλαιστινιακό λαό, για να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα. Το ΚΚΕ συνεχίζει τον αγώνα για να αποχωρήσουν τα κατοχικά στρατεύματα από τα παλαιστινιακά εδάφη και να ανακηρυχτεί ανεξάρτητο και βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Παλαιστίνης ενημέρωσε τον Δ. Κουτσούμπα για τη δραματική κατάσταση στην Παλαιστίνη από τις θηριωδίες του κράτους του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Οχθη, ενώ ευχαρίστησε το ΚΚΕ για την έμπρακτη αλληλεγγύη του και την συμβολή του στις μεγάλες λαϊκές διαδηλώσεις στήριξης του Παλαιστινιακού λαού που μάχεται κατά της ισραηλινής κατοχής και διεκδικεί ελεύθερη πατρίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ