Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ
Νέα φονική εισβολή στα περίχωρα του Τουμπάς

Τελειωμό δεν έχουν τα θύματα και στη Δυτική Οχθη

Copyright 2023 The Associated

Τελειωμό δεν έχουν τα θύματα και στη Δυτική Οχθη
Εντείνονται μέρα με τη μέρα οι φονικές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας. Χτες σκοτώθηκαν άλλοι τέσσερις νεαροί Παλαιστίνιοι, ένας 20 ετών, δύο 17χρονοι και ένας 24χρονος, στον προσφυγικό καταυλισμό Φαράα, νότια της πόλης Τουμπάς στη Δυτική Οχθη, σε επιδρομή του ισραηλινού στρατού που παρέμενε σε εξέλιξη μέχρι το βράδυ.

Κατασχέσεις γης, ζωοκλοπές και καταστροφές σε καλλιέργειες Παλαιστινίων συνεχίστηκαν και σε άλλες περιοχές της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, ενώ ο Ισραηλινός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ επέμεινε ότι θα συνεχίσει να μοιράζει όπλα σε εποίκους και άλλους Ισραηλινούς, επικαλούμενος «λόγους ασφαλείας».

Το βράδυ του Σαββάτου 5 Παλαιστίνιοι (μεταξύ των οποίων ένας 19χρονος και ένας 21χρονος) σκοτώθηκαν στον καταυλισμό προσφύγων της Τουλκαρέμ στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, σε επιδρομή του ισραηλινού στρατού στην οποία συμμετείχαν και μαχητικά αεροπλάνα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν αναφέρει ότι περισσότεροι από 297 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις ή εποίκους από την αρχή του πολέμου στη Δυτική Οχθη, χιλιάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί και πάνω από 4.500 έχουν συλληφθεί χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ