Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΒΟΥΛΗ
Τα άλλα κόμματα

Ομολογία ...πίστεως στα προτάγματα του κεφαλαίου συνιστούσαν οι παρεμβάσεις των επικεφαλής «Νέας Αριστεράς», Πλεύσης Ελευθερίας, «Σπαρτιατών» και «Νίκης» στη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού.

Διαπιστευτήρια με το «καλημέρα» κατέθεσε στο κεφάλαιο ο επικεφαλής της «Νέας Αριστεράς», Αλ. Χαρίτσης, που πραγματοποίησε με αυτή του την ιδιότητα την παρθενική του ομιλία στη Βουλή. Με εμφανή έγνοια την πορεία της «πράσινης μετάβασης» αλλά και υπηρετώντας την προσπάθεια χειραγώγησης του λαού με το ληγμένο αφήγημα της ανάπτυξης για όλους, επέκρινε την κυβέρνηση επειδή «αναπαράγει ένα στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης...».

Στο ίδιο πνεύμα η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, εντόπισε το πρόβλημα στο ότι η κυβέρνηση φέρνει έναν προϋπολογισμό αριθμών, «χωρίς έμπνευση και χωρίς όραμα για τους πολίτες και τη χώρα». Επέκρινε την κυβέρνηση ότι «λογοδοτείτε ως μαθητές στους δανειστές και στους εταίρους».

Αντικομμουνισμός από το φασιστικό μόρφωμα

Δεν ήταν μόνο οι μετανάστες που μπήκαν στο στόχαστρο των «Σπαρτιατών», οι οποίοι αναλώθηκαν από το βήμα της Βουλής σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα του τύπου «τα παιδιά μας θα ζήσουν σε μια χώρα δίχως Ελληνες». Ο βουλευτής Π. Δημητριάδης διαμαρτυρήθηκε που «οι αριστεροί πολεμάνε το κεφάλαιο», υποστηρίζοντας ότι «όταν ακούω δε ανθρώπους να μου λένε για το μεγάλο κεφάλαιο, την ίδια στιγμή που δέχονται την παράνομη μετανάστευση, για την οποία παράνομη μετανάστευση ακόμα και ο Καρλ Μαρξ είχε πει "είμαι εναντίον της μετανάστευσης"...».

Ο επικεφαλής του μορφώματος Β. Στίγκας επιστράτευσε τη φράση «πας μη Ελλην Βάρβαρος», ενώ χρέωσε τους εργάτες και το εργατικό κίνημα το κλείσιμο των εργοστασίων αναπαράγοντας πολυκαιρισμένα ευφυολογήματα. Ο πρόεδρος της «Νίκης», Δ. Νατσιός, κατέφυγε σε σκοταδιστικές αναφορές και ρατσιστικά κηρύγματα. Αναφερόμενος στην τροπολογία Καιρίδη για το «λαθρομεταναστευτικό», όπως το χαρακτήρισε, υποστήριξε πως αποτελεί μέρος «μιας παγκόσμιας εκστρατείας προώθησης της διακίνησης παράνομων μεταναστών προς την Ελλάδα».

«Αντιλαϊκό και αντιαναπτυξιακό» χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυρ. Βελόπουλος, επιστρατεύοντας φρασεολογία τάχα κατά των ολιγαρχών. Επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του για «οριζόντια επιβολή φόρου 15%, έσοδα - έξοδα και φορολογείται ό,τι μένει», δηλαδή το πλέον άδικο μέτρο του ενιαίου φορολογικού συντελεστή. «Λέμε "ναι" στα θέματα των εξοπλισμών, αλλά και εκεί έχουμε ενστάσεις», συμπλήρωσε, στηρίζοντας με τα μπούνια τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα παρτίδα όπλων στην Ουκρανία με πυρομαχικά λευκού φωσφόρου!(2024-04-03 00:00:00.0)
Σε κοινή ρότα στήριξης του απαράδεκτου νομοσχεδίου(2024-01-23 00:00:00.0)
Δίνουν βήμα(2023-07-06 00:00:00.0)
«Αριστερές» απόψεις(2017-02-09 00:00:00.0)
Κάμερον: «Το πολυπολιτισμικό μοντέλο απέτυχε»(2011-02-08 00:00:00.0)
Δεσμεύσεις για συνέχιση των ανατροπών(2007-11-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ