Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΚΥΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
Νέες πολύμορφες κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο

Διαμαρτυρίες έξω από γραφεία του CNN και της Google στις ΗΠΑ

ΙΡΛΑΝΔΙΑ - Δουβλίνο
ΙΡΛΑΝΔΙΑ - Δουβλίνο
Νέες πολύμορφες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο και το Σαββατοκύριακο που πέρασε, ενάντια στο μακελειό στη Γάζα και την κατοχή της Παλαιστίνης.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν και πάλι οι διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες σε χώρες οι κυβερνήσεις των οποίων στηρίζουν το ισραηλινό κράτος - δολοφόνο, με τους διαδηλωτές να δίνουν μαχητική απάντηση στην επιχείρηση τρομοκράτησης, συκοφάντησης και καταστολής.

Στις ΗΠΑ, ξεχώρισε μεταξύ άλλων νέα κινητοποίηση στην Ουάσιγκτον, όπου καταδικάστηκε και η άθλια επιχείρηση συσκότισης της αλήθειας από τα «αντικειμενικά» ΜΜΕ: Εξω από τα γραφεία του CNN διαδηλωτές κατήγγειλαν τον ρόλο των αστικών ραδιοτηλεοπτικών Μέσων στην αναπαραγωγή της ισραηλινής προπαγάνδας, με συνθήματα όπως: «CNN δεν μπορείς να κρυφτείς! Ψεύδεσαι για τη γενοκτονία!», αλλά και ξεκαθαρίζοντας ότι «Η αντίσταση ενάντια στην κατοχή είναι ανθρώπινο δικαίωμα!».

Μεγάλη πορεία έγινε και στη Νέα Υόρκη, με τους διαδηλωτές να ζητούν και τη διακοπή της αμερικανικής χρηματοδότησης προς το Ισραήλ, ενώ η παλαιστινιακή σημαία ανέμισε στη γέφυρα Κουίνσμπορο, πάνω από τον ποταμό East River.

Στα τέλη της περασμένης βδομάδας, εργαζόμενοι της Google και άλλοι διαδηλωτές συμμετείχαν σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο, καταγγέλλοντας ειδικά το «Project Nimbus», τη σύμβαση δηλαδή που έχει υπογράψει ο τεχνολογικός κολοσσός με την ισραηλινή κυβέρνηση για την παροχή λογισμικού και «υπηρεσιών ασφαλείας». Συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της εταιρείας στη Market Street, ξάπλωσαν στο πεζοδρόμιο κάτω από λευκά σάβανα που έγραφαν «Γενοκτονία» στα χρώματα της Google, φωνάζοντας: «Google, δεν μπορείς να κρυφτείς, σε κατηγορούμε για γενοκτονία». Οπως είχε ανακοινώσει το Ισραήλ το 2021, η Google μαζί με την Amazon επικράτησαν έναντι άλλων εταιρειών και κέρδισαν το συμβόλαιο «Nimbus», του οποίου η αξία υπολογιζόταν σε 1,1 δισ. δολάρια και περιγραφόταν ως «ένα πολυετές εμβληματικό έργο»...

ΙΣΠΑΝΙΑ - Βαρκελώνη
ΙΣΠΑΝΙΑ - Βαρκελώνη
Στη Βρετανία, χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν υπέρ της Παλαιστίνης στο Μάντσεστερ, ενώ την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό διατράνωσαν και οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ έξω από το Ανφιλντ, πριν τον αγώνα της ομάδας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στη Γαλλία, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι και καταδίκασαν την κυβέρνηση Μακρόν ως «συνένοχο».

Νέα κινητοποίηση έγινε και στις Βρυξέλλες (όπου σύμφωνα μόνο με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας πήραν μέρος 27.000 άτομα), με αίτημα η βελγική κυβέρνηση να απαιτήσει «άμεση και μόνιμη» κατάπαυση του πυρός. Οι διαδηλωτές κράταγαν πλακάτ που έγραφαν μεταξύ άλλων «Ας γίνουν τα δάκρυα για τη Γάζα το νερό που θα ποτίσει μια ελεύθερη Παλαιστίνη».

Ιδιαίτερα μαζικό ήταν το νέο συλλαλητήριο που έγινε στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, Οσλο.

Μεγάλη συγκέντρωση υπέρ της Παλαιστίνης πραγματοποιήθηκε και στη Βαρκελώνη της Καταλονίας, αλλά και στην πρωτεύουσα της Γαλικίας, Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα.

Τον άμεσο τερματισμό της σφαγής ζήτησαν διαδηλωτές με συγκέντρωση και πορεία που έγινε στους δρόμους του Δουβλίνου, στην Ιρλανδία.


ΝΟΡΒΗΓΙΑ - Οσλο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ - Οσλο

ΒΕΛΓΙΟ - Βρυξέλλες
ΒΕΛΓΙΟ - Βρυξέλλες

ΗΠΑ - Ουάσιγκτον, γραφεία CNN
ΗΠΑ - Ουάσιγκτον, γραφεία CNN

ΗΠΑ - Σαν Φρανσίσκο, γραφεία Google
ΗΠΑ - Σαν Φρανσίσκο, γραφεία Google

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ