Τρίτη 13 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο λαός της πόλης στο προσκήνιο

Παρεμβάσεις και χαιρετισμοί από τη μεγάλη συγκέντρωση

Σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν και από μια σειρά φορείς που πήραν τον λόγο, χαιρετίζοντας τη μεγάλη συγκέντρωση, πριν την κεντρική ομιλία από τον δήμαρχο. Αναδείχθηκαν και από τις παρεμβάσεις ζητήματα που απασχολούν, δείχνοντας την ανάγκη ο λαός να είναι συνεχώς στο προσκήνιο.

Η Βιολέτα Βασιλείου, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Πάτρας, εξέφρασε την απαίτηση των μαθητών για ένα καλύτερο σχολείο. «Τα λεφτά που στερούν από τον δήμο θα μπορούσαν να καλύπτουν τις ανάγκες στα σχολεία μας», είπε, συμπληρώνοντας ότι οι μαθητές είναι στο πόδι!

Ο Αντώνης Κατεβάτης, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Η/Υ, τόνισε πως «η ίδια πολιτική υποβαθμίζει τις σπουδές μας» και κάλεσε σε συνέχιση της πάλης ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Ο Βασίλης Παπανδριανός, πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών - Χειριστών Δήμου Πάτρας, υπογράμμισε ότι δεν γίνεται να κινητοποιείται ο δήμος και να απουσιάζουν οι εργαζόμενοί του. «Είναι η αρχή μιας σειράς αγώνων που πρέπει να έχουν συνέχεια - και θα έχουν - για όλα όσα χρειαζόμαστε», είπε.

Η Ελένη Μπεχλιούλη, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πάτρας, κάλεσε σε πάλη για τα σχολεία που έχουν ανάγκη σήμερα τα παιδιά, με τις αναγκαίες υποδομές και εκπαιδευτικούς.

Να συνεχιστεί η πάλη για την υπογειοποίηση του τρένου και την εξασφάλιση των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων, κάλεσε ο Νίκος Μουστάκης, εκπρόσωπος των 13 Πολιτιστικών Συλλόγων που απαιτούν το έργο. Απαίτησε επιπλέον να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί για ιδιωτικοποίηση μιας σειράς δημόσιων αγαθών, όπως το νερό και η αποχέτευση.

Ο Δημήτρης Νικολόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αχαΐας και μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ, σημείωσε: «Διεκδικούμε το αυτονόητο, χρηματοδοτήσεις για τις ανάγκες και τα έργα που χρειαζόμαστε».

«Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας μαζί με τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους δίνουμε ένα βροντερό "παρών" στην κινητοποίηση», τόνισε η Χριστίνα Παναγογιαννοπούλου, μέλος του ΔΣ του ΕΚ Πάτρας, για να προσθέσει ότι οι αγώνες σε μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς δείχνουν τον δρόμο για τους εργαζόμενους και τον λαό. Χαιρέτισε ακόμα τους φοιτητικούς και αγροτικούς αγώνες και κάλεσε στη μεγάλη απεργιακή μάχη της 28ης Φλεβάρη:«Τώρα θέλουμε πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας, να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το έγκλημα στα Τέμπη, να τιμωρηθεί η πολιτική ΕΕ, κυβερνήσεων».

Ο Λεωνίδας Κυβελίδης, εκπρόσωπος αθλητικών φορέων και συλλόγων, αναφέρθηκε στα προβλήματα στον χώρο σημειώνοντας ότι αυτά αφορούν όλο τον λαό. «Καμία κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια δεν έδωσε ούτε ευρώ για τα γήπεδα και τις ανάγκες μας», είπε, ενώ καταδίκασε τη σύνδεση του αθλητισμού με τον τζόγο.

«Ζούμε μαζί σε μια γειτονιά της Ελλάδας, όπως είναι η Πάτρα, και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας, τέτοιον αγώνα δίνουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μαγιάκης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς - Τερψιθέας.

Ο Φώτης Αραβαντινός, από τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών και Περιχώρων, χαιρέτισε τη μαζική συμμετοχή και υπογράμμισε ότι «μόνο όταν είναι όλος ο λαός στο πόδι μπορούν να έρθουν τούμπα τα αντιλαϊκά σχέδια».

Τη συμπαράσταση και συμμετοχή τους στη μεγάλη κινητοποίηση εξέφρασαν επίσης δεκάδες άλλοι φορείς της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ