Τρίτη 13 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Εντείνονται οι διεργασίες με το βλέμμα στην κάλπη των ευρωεκλογών

Με τη δυσαρέσκεια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να τον συνοδεύει, ο Δ. Τεμπονέρας θα προσέλθει σήμερα στην εκδήλωση υπό την αιγίδα της ΕφΣυν, όπου θα συμμετάσχει στο ίδιο πάνελ με την Εφη Αχτσιόγλου της «Νέας Αριστεράς» και τον Μ. Χριστοδουλάκη του ΠΑΣΟΚ.

Παρά την προσπάθεια που καταβάλλει η Κουμουνδούρου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λίγες μόνο μέρες πριν από το συνέδριο του κόμματος, ο εκνευρισμός δεν κρύβεται, με τον ίδιο τον Στ. Κασσελάκη να κάνει λόγο για «ηχορύπανση» και τα ερωτήματα για τις προθέσεις του Δ. Τεμπονέρα να πυκνώνουν μετά και τη γνωστοποίηση της συνάντησης που είχε με τον Αλ. Τσίπρα αλλά και τις δημόσιες παρεμβάσεις του, όπως η συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Μέσω αυτής δηλώνει «παρών» για την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών και διαμηνύει στην ηγεσία του κόμματος ότι θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι «τουλάχιστον δεύτερος, ώστε να μπορεί να διεκδικήσει με καλύτερους όρους την επάνοδο στη διακυβέρνηση του τόπου».

Ο Δ. Τεμπονέρας αντικρούει τις ενστάσεις σχετικά με τη συμμετοχή του στη σημερινή εκδήλωση και αφήνει αιχμές κατά του Στ. Κασσελάκη λέγοντας ότι «χρειαζόμαστε τεκμηριωμένο, κατανοητό λόγο, αξιοπιστία και σαφείς θέσεις απέναντι στα προβλήματα του ελληνικού λαού». Αναπαράγει με τις λέξεις αυτές την κατηγορία που χρεώνουν πολλοί στον Κασσελάκη ότι επί των ημερών του το κόμμα δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να διατυπώσει πειστική εναλλακτική.

Χτες, εξάλλου, κύκλοι προσκείμενοι στον ίδιο επιχείρησαν να αμβλύνουν τις εντυπώσεις αποδίδοντάς του τη θέση «μακριά από μένα κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης και αποπροσανατολισμού (...) Ποτέ δεν επιδοκιμάσαμε διασπαστικές κινήσεις. Προχωράμε όλοι μαζί, μακριά από μικροκομματικές περιχαρακώσεις και εσωστρέφειες, για τη μεγάλη ανατροπή απέναντι στα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης της Δεξιάς».

Στο μεταξύ, και ο Χρ. Σπίρτζης επαναφέρει τα περί προσέγγισης ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας και αυτός ότι εάν την επομένη των ευρωεκλογών τα αποτελέσματα δεν δημιουργήσουν μία δυναμική απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τότε θα μπει θέμα ηγεσίας και για τον Στ. Κασσελάκη και για τον Ν. Ανδρουλάκη. Ο δε Ν. Παππάς ζητά να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη συνεργασία με το «Πράττω» του Ν. Κοτζιά και με τους Οικολόγους Πράσινους.

Εικονική πραγματικότητα

Εξάλλου, οι γνωστές κορόνες ακούστηκαν από τον πρόεδρο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια του περιφερειακού συνεδρίου που έγινε στη Λάρισα το Σάββατο, όπου έγινε προσπάθεια να παρουσιαστεί μια δήθεν εναλλακτική πρόταση για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της περιοχής.

Η προσπάθεια να εμφανίσουν ότι οι προτάσεις τους έχουν απήχηση μέσα στην κοινωνία, μόνο ως εικονική πραγματικότητα μπορεί να εκληφθεί. Εφτασαν στο σημείο να ανακοινώσουν ότι θα μιλήσουν στα διάφορα πάνελ καταξιωμένοι αγωνιστές και πρόεδροι μαζικών φορέων από τον χώρο των αγροτών και των γιατρών.

Οι ομιλητές που ανακοινώθηκαν όμως δεν μίλησαν ποτέ! Αλλωστε, δεν είχαν ποτέ συμφωνήσει ότι θα μιλήσουν, αφού δεν θέλησαν να γίνουν ντεκόρ στη φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ.

Και πώς να γίνουν δηλαδή όταν στους χώρους τους, ο καθένας, αντιπαλεύουν μια πολιτική με την οποία συμφωνεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε σήμερα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση είτε και παλιότερα όταν την εφάρμοζε.

Για παράδειγμα, δεν θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστές αγροτικών ομοσπονδιών που αντιπαλεύουν την ΚΑΠ, που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο ή που διεκδικούν μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, καταγγέλλοντας την κατάργηση της επιστροφής του ΕΦΚ στο πετρέλαιο το 2016 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά και οι υγειονομικοί, που βιώνουν τις συνέπειες της εμπορευματοποίησης και της γενικευμένης επιχειρηματικής λειτουργίας των νοσοκομείων, δεν θα μπορούσαν να σταθούν σε πάνελ με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξαν νέους δρόμους για την επιχειρηματική δράση στην Υγεία, με την ίδρυση του πρώτου «Δημόσιου Νοσοκομείου ΑΕ» στη Σαντορίνη και τη θέσπιση των λεγόμενων «DRG's», δηλαδή των πρωτοκόλλων για την ολοκληρωμένη εκτίμηση του «κόστους» κάθε υπηρεσίας που παρέχει το νοσοκομείο στους ασθενείς. Επίσης, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, νομοθετήθηκε η «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας για τους νοσοκομειακούς γιατρούς, ξεχειλώνοντας παραπέρα τα ωράριά τους.

Ας μην ψάχνει, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνιστές του κινήματος για να γίνουν το ντεκόρ της αντιλαϊκής του πολιτικής. Για τη δουλειά αυτή υπάρχουν αρκετοί διαθέσιμοι από τη ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, κάτι που φάνηκε άλλωστε σε όλο το συνέδριο...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σκληραίνουν τα παζάρια και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις(2024-06-28 00:00:00.0)
Περαντζάδες για το ...TikTok(2024-05-11 00:00:00.0)
Διάσπαση σε δόσεις και διαγραφές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα(2023-11-14 00:00:00.0)
Σε «πολεμικό» κλίμα σήμερα το Εκτελεστικό Γραφείο(2023-10-26 00:00:00.0)
Γαρνιτούρα(2023-09-19 00:00:00.0)
Απάντηση στην παραβίαση του ασύλου η ένταση της πάλης(2019-11-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ