Τετάρτη 3 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αύριο η κινητοποίηση στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για μέτρα αντιπυρικής προστασίας

Μεγάλη η ανταπόκριση στην πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής

Δυναμικό παρών από «πληγείσες» περιοχές

Μεγάλη κινητοποίηση προγραμματίζεται, για αύριο Πέμπτη στις 7.30 μ.μ., στο υπουργείο Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μετά από πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατ. Αττικής, ώστε να απαιτηθούν άμεσα μέτρα αντιπυρικής προστασίας.

Ηδη μια σειρά σωματεία και φορείς έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και όλοι μαζί καλούν σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της Αττικής, που για ακόμη μια χρονιά είναι αντιμέτωποι με καταστροφικές πυρκαγιές.

«Η υπόθεση της πρόληψης και προστασίας από πυρκαγιές αφορά όλο τον λαό της Αττικής, αφορά την ίδια τη ζωή μας και την ποιότητά της», τονίζει το ΕΚ Λαυρίου - Ανατ. Αττικής, καλώντας και άλλα σωματεία και φορείς, ορειβατικούς, περιβαλλοντολογικούς και φυσιολατρικούς συλλόγους. «Φτάνει πια με την "ατομική ευθύνη", τα "ακραία καιρικά φαινόμενα" και τις δικαιολογίες της "κλιματικής αλλαγής και κρίσης"», αναφέρει και συμπληρώνει ότι «απαιτούμε έστω και τώρα, εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου, η κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού μας, να πάρει μέτρα για την προστασία του δασικού πλούτου της Αττικής, που η καταστροφή του κοστίζει στην ποιότητα ζωής μας, αλλά και ειδικά μέτρα για την προστασία του Εθνικού Δρυμού του Σουνίου. Να ελεγχθεί άμεσα η λειτουργικότητα του δικτύου υδροδότησης και των κρουνών και αντλιοστασίων, να καλυφθούν οι ανάγκες με νέα αν απαιτείται», επισημαίνει.

Δεν ανεχόμαστε άλλο να μετατρέπεται καθημερινά ο Ασπρόπυργος σε «θάλαμο αερίων»

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν η Ενωση ΕΒΕ Ασπροπύργου, ο Σύλλογος Γυναικών Ασπροπύργου και Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου αναφέροντας:

«Μόνο τις δύο τελευταίες βδομάδες έχουν προκληθεί 133 (!) πυρκαγιές στον Ασπρόπυργο. Φωτιές σε οικόπεδα με μπάζα και σκουπίδια, σε παράνομες χωματερές, σε μονάδες ανακύκλωσης κ.α. Ολη αυτή η κατάσταση θέτει καθημερινά σε κίνδυνο την υγεία κατοίκων και εργαζομένων στον Ασπρόπυργο και συνολικά στη Δυτική Αττική. Και όλα αυτά συμβαίνουν δίπλα σε βιομηχανίες, σε αποθήκες logistics, αυξάνοντας καθημερινά και τον κίνδυνο ενός ατυχήματος μεγάλης έκτασης.

Την ίδια στιγμή κάηκε για άλλη μια φορά η Πάρνηθα, όπως τα τελευταία χρόνια κάηκαν και οι υπόλοιποι "πνεύμονες" της περιοχής, το όρος Πατέρα, ο Κιθαιρώνας, τα Γεράνια Ορη, αφήνοντας τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής πραγματικά "χωρίς ανάσα"».

«Συνένοχους στον φόνο (και της Πάρνηθας) δεν θα μας έχετε»

Αμεσα ανταποκρίθηκαν και σωματεία και φορείς από δήμους που βρίσκονται στους πρόποδες της Πάρνηθας (το Μενίδι και τη Φυλή).

«Τις προηγούμενες ώρες γίναμε μάρτυρες ενός εγκλήματος που επαναλαμβάνεται κάθε καλοκαίρι. Για ακόμα μια φορά κάηκε ο ορεινός όγκος της Πάρνηθας, και αν ο αέρας δεν είχε φορά τα καμένα του 2021, η καταστροφή θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Το έγκλημα συνεχίζεται, όπως συνεχίζεται η εγκληματική πολιτική που αφήνει το δασαρχείο της Πάρνηθας με μηδέν δασεργάτες, με ανύπαρκτα μέτρα πρόληψης και αντιπυρικής προστασίας, με τεράστιες ελλείψεις σε μέσα, προσωπικό και υποδομές. Σας δηλώνουμε ότι συνένοχους στον φόνο δεν θα μας έχετε», τονίζουν.

Συγκεκριμένα στην κινητοποίηση καλούν μέχρι στιγμής: Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (Παράρτημα Αχαρνών - Φυλής), Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατ. Αττικής «ο Σωκράτης», Σύλλογος Γυναικών Αχαρνών, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αχαρνών, Σύλλογος Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Φυλής, Σύλλογος Γυναικών Ανω Λιοσίων, ΕΣΥΝ (Παράρτημα Αχαρνών - Φυλής), Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών.

Μάλιστα δρομολογούν πούλμαν για την κινητοποίηση στις 4 Ιούλη ως εξής:

- Κόκκινος Μύλος, 18.45 από τριγωνική πλατεία

- Μενίδι, 18.30 από πλατεία Καράβου

- Ολυμπιακό Χωριό, 18.15 από Κακλαμανάκη 21


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ