Τρίτη 9 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
NΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συναυλία - αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο

Εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών έδωσαν το «παρών» σε μια ξεχωριστή βραδιά στο άλσος της Νέας Σμύρνης, το Σάββατο, στη μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στο Μάνο Λοϊζο που διοργάνωσαν οι ΤΟ Εμπορίου - Υπηρεσιών, Νότιου Τομέα και Χρηματοοικονομικών και Λογιστικών Υπηρεσιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ και ο βουλευτής του ΚΚΕ Νότιου Τομέα και μέλος της ΚΕ, Χρήστος Κατσώτης.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Χριστίνα Μπέλλα, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής και Γραμματέας της ΤΟ Εμπορίου - Υπηρεσιών, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο επίκαιρο έργο του μεγάλου τραγουδοποιού και συνθέτη, ο οποίος σε όλη την καλλιτεχνική του πορεία βρέθηκε στο πλευρό του ΚΚΕ. «Δεν υπάρχει αγώνας του λαού που να μη συνδέθηκε με τα τραγούδια του, όπως η θρυλική "Τσιμινιέρα" που συνοδεύει και σήμερα τον τιτάνιο αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ξεχωριστή στιγμή ήταν όταν οι καλλιτέχνες αφιέρωσαν το συγκεκριμένο τραγούδι στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ και προκάλεσαν τον ενθουσιασμό και το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Η Χρ. Μπέλλα τόνισε επίσης ότι ο Μάνος Λοΐζος ήταν ένας στρατευμένος καλλιτέχνης και υπέρμαχος της στρατευμένης τέχνης, γιατί «έτσι φτιάχνονται τα αριστουργηματικά έργα», όπως δήλωνε ο ίδιος. «Οι ίδιες ανησυχίες του Μάνου Λοΐζου παραμένουν επίκαιρες ακόμα και σήμερα» σημείωσε και πρόσθεσε: «"Η μέρα εκείνη δε θα αργήσει..." έγραψε ο Μάνος Λοΐζος και εμείς οι κομμουνιστές δίνουμε καθημερινό αγώνα για να δυναμώνει το ρεύμα αμφισβήτησης στην κυρίαρχη πολιτική, όπως εκφράστηκε και με το θετικό αποτέλεσμα για το ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές, αλλά και κάθε μέρα μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς για να δυναμώνουν οι αγώνες και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων, για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής της καπιταλιστικής εξουσίας».

Στη συναυλία συμμετείχαν οι: Αντώνης Ανδρουλάκης, τραγούδι - κιθάρα, Νίκη Τσιακίρη, τραγούδι, Θανάσης Βασιλάς, μπουζούκι, Ντίνος Χατζηιορδάνου, ακορντεόν, Ευαγγελία Μαυρίδου, πιάνο, Μίμης Ντούτσουλης, μπάσο, Δημήτρης Χριστοδουλάκης, τύμπανα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ