Τρίτη 9 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρέμβαση της ΕΕΔΥΕ με αφορμή τη Σύνοδο

Σε ανακοίνωσή της μπροστά στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί τον λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν μαζικά το ΝΑΤΟ και να πάρουν μέρος στις πολύμορφες κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ.

«Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής είναι άκρως επικίνδυνες για τον λαό μας και τους άλλους λαούς, τροφοδοτούν την κλιμάκωση και επέκταση του ιμπεριαλιστικού πολέμου που μαίνεται για δυόμισι χρόνια στην Ουκρανία, ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την αστική τάξη της Ουκρανίας, με την καπιταλιστική Ρωσία, δίνουν μεγαλύτερη στήριξη στο κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ στη γενοκτονία κατά του Παλαιστινιακού λαού», τονίζει μεταξύ άλλων.

Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει «την κυβέρνηση της ΝΔ με τη συνενοχή του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων ΝΑΤΟικών κομμάτων, για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, έχουν εμπλέξει τη χώρα μας στα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, με τις στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα, την αποστολή στρατιωτικού οπλισμού και πυρομαχικών στον πόλεμο στην Ουκρανία, την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το κατοχικό κράτος του Ισραήλ».

Και καταλήγει: «Οι εξελίξεις τονίζουν ότι είναι μονόδρομος η συνέχιση και η κλιμάκωση της αντιπολεμικής - αντιιμπεριαλιστικής πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμοκάπηλους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για:

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα. Να σταματήσει η ελληνική συμμετοχή στην επιχείρηση "ΑΣΠΙΔΕΣ" της ΕΕ, να επιστρέψει η φρεγάτα "Ψαρά" από τον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα και όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ, με τον λαό κυρίαρχο στον τόπο του».

Κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει την Πέμπτη 11 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., στη διασταύρωση Τσιμισκή και Αριστοτέλους, για τα 75 χρόνια από την ίδρυση της ΝΑΤΟικής λυκοσυμμαχίας και ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, απευθύνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ).

Η ΕΔΥΕΘ, στο κάλεσμά της και με αφορμή την παρουσία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης του αποβατικού πλοίου των ΗΠΑ «USS Oak Hill», σημειώνει ότι «βαθαίνει κάθε μέρα και περισσότερο η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους». Και απαιτεί: «Η χώρα μας να σταματήσει άμεσα την εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να επιστρέψουν πίσω όλες οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Να επιστρέψουν οι ελληνικές φρεγάτες από την Ερυθρά Θάλασσα και από την Ανατολική Μεσόγειο. Να κλείσουν οι αμερικανοNATOικές βάσεις του θανάτου, να κλείσουν τα ελληνικά λιμάνια για τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος στην Ουκρανία και η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις για τα 79 χρόνια από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (2024-07-31 00:00:00.0)
Αύριο η συγκέντρωση τιμής και μνήμης στα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος (2023-08-08 00:00:00.0)
Στις 9 Αυγούστου οι συγκεντρώσεις για τα 77 χρόνια από το έγκλημα σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι (2022-08-05 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για τα 75 χρόνια απ' το ιμπεριαλιστικό έγκλημα σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι (2020-07-29 00:00:00.0)
Αύριο οι αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις σε Ακρόπολη - Αγαλμα Βενιζέλου (2018-08-08 00:00:00.0)
Επεσαν οι μάσκες των μακελάρηδων (2011-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ