Τρίτη 9 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Μάχη για τα σκήπτρα στο φόντο του εναλλακτικού αντιλαϊκού πόλου

Στη σκακιέρα των εσωκομματικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 6 και 13 Οκτώβρη, και με φόντο τη διαμόρφωση εναλλακτικού αντιλαϊκού πόλου, συνεχίζουν να κινούνται οι 7 μέχρι στιγμής υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τους Νίκο Ανδρουλάκη, Χάρη Δούκα, Παύλο Γερουλάνο, Μιλένα Αποστολάκη, Μιχάλη Κατρίνη, Νάντια Γιαννακοπούλου και Γιάννη Κανελλάκη. Από όλους πλέον έχουν ξεκινήσει οι συναντήσεις και επισκέψεις ανά τη χώρα. Από την Αττική, χαρακτηρισμένη και ως «μαύρη τρύπα» του ΠΑΣΟΚ, άρχισε ο Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος χθες βρέθηκε στη Λέσβο. Τη Θεσσαλονίκη και την Κατερίνη επισκέφτηκε ο Χ. Δούκας, ενώ πήγε και στη Λάρισα.

Ερωτηματικό παραμένει η στάση της Αννας Διαμαντόπουλου, η οποία πάντως δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας και ότι εν πάση περιπτώσει «δεν θα είναι απούσα σε αυτήν την ιστορία».

Στο μεταξύ, τα επιτελεία των υποψηφίων διαβάζουν τις πρώτες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν και θέλουν τον Ν. Ανδρουλάκη να προηγείται, με τον Χ. Δούκα και τον Π. Γερουλάνο να ακολουθούν, ενώ αυτές δεν μπορούν παρά να φουντώνουν την αναζήτηση συμμαχιών αλλά και τις φήμες περί αποχωρήσεων πριν το τέλος της κούρσας.

Καλά κρατούν και οι προστριβές για την ίδια τη διαδικασία, με τον Χ. Δούκα να στέλνει επιστολή στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος ζητώντας την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των υποψήφιων αρχηγών, ενώ ανάμεσα σε άλλα προτείνει τη διεξαγωγή τουλάχιστον δύο debates στη δημόσια τηλεόραση. Εκδηλη πάντως είναι η αγωνία όλων για το πώς θα εξελιχθεί η σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, το αν θα διαφυλαχθεί το ΠΑΣΟΚ και θα ξαναγίνει «μεγάλο» κόμμα, ώστε να είναι αυτό ο πυλώνας για την εναλλαγή αστικής διαχείρισης.

«Το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε δεύτερη πολιτική δύναμη (σ.σ. στη Λέσβο) πετυχαίνοντας αμφίπλευρες διευρύνσεις από τα κάτω προς τα πάνω μέσα στην τοπική κοινωνία», ανέφερε ο Ν. Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε ότι «θα τα καταφέρουμε διασφαλίζοντας την ενότητα της παράταξης και έχοντας ως πυξίδα την πολιτική μας αυτονομία».

«Το ΠΑΣΟΚ θα γίνει συνιστώσα αν παραμείνει μικρό κόμμα. Θα μπορέσουμε να το μεγαλώσουμε όμως», ανέφερε ο Χ. Δούκας, σε μία ακόμα σπόντα προς τον Ν. Ανδρουλάκη, που παλιότερα είχε δηλώσει πως «παρέλαβα κόμμα και δεν θα παραδώσω συνιστώσα».

Οσο αφορά για τον αν σκοπεύει να συνεργαστεί με τον Κασσελάκη, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι «η συνεργασία είναι βασικό θεμέλιο στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε ανάπτυξη», ενώ με προκάλυμμα τη «λύση» των προβλημάτων και τη «συζήτηση από τα κάτω», βρήκε ευκαιρία να ξεκαθαρίσει πως θα συνεργαστεί με όποιον χρειάζεται, ακόμα και με τον Κυρ. Μητσοτάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ