Σάββατο 8 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Φρίκη: «Το πρωτοφανές περιστατικό βίας και αστυνομικής αυθαιρεσίας εκτυλίχτηκε μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης σε δρόμο του Κολωνού. Μέσα στο πορτ μπαγκάζ περιπολικού, δεμένο πισθάγκωνα με χειροπέδες, έριξαν αστυνομικοί έναν Αλβανό που συνέλαβαν και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα. Το βίντεο -ντοκουμέντο της σκληρής μεταχείρισης αστυνομικών εις βάρος συλληφθέντος, προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Alter και προκάλεσε σοκ». (ΝΕΑ)

Το λάθος: «Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχτηκε έρευνα για το περιστατικό, αλλά από στελέχη της τονίστηκε χθες ότι "σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν, το μόνο λάθος των αστυνομικών ήταν να βάλουν τον κρατούμενο στο πορτμπαγκάζ"». (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Ερχεται νέο «υλικό»: «Σύμφωνα με έκθεση των ελληνικών διωκτικών αρχών, η οποία συντάχθηκε τον περασμένο Μάρτιο και παραδόθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, τριακόσιες χιλιάδες άνθρωποι παρεπιδημούν στην Κωνσταντινούπολη και ετοιμάζονται να περάσουν τα ελληνικά σύνορα τους επόμενους μήνες ως λαθρομετανάστες, έχοντας τελικό προορισμό τους χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Η έκθεση διαπιστώνει ότι η Κωνσταντινούπολη είναι το "κέντρο" αυτών των κυκλωμάτων και ότι υπάρχει εξαπλωμένο δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ευρώπη». (ΒΗΜΑ)

Φτηνό εμπόρευμα: «Το πρόσωπο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού θα αντικατοπτρίζεται για πρώτη φορά στους νόμους μιας ευρωπαϊκής χώρας, οι σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις για την εγκληματικότητα (από την ισπανική κυβέρνηση) θα αντιμετωπίζουν τους παράνομους μετανάστες ως εργατική δύναμη. Θα τους εκμεταλλεύονται για όσο καιρό θα είναι χρήσιμοι αλλά ταυτόχρονα θα τους στερούν θεμελιώδη πολιτικά δικαιώματα». (ΕΛ ΠΑΪΣ - ΒΗΜΑ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ