Τρίτη 16 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόωρος «χαμός» του Χρήστου Χατζηλέλεκα

Το Σάββατο 13 του Ιούλη, έφυγε από κοντά μας, μόλις στα 60 του χρόνια, νικημένος από την ανίατη ασθένεια, ο σύντροφος Χρήστος Χατζηλέλεκας, γραμματέας της ΚΟΒ Ελασσόνας και μέλος της ΑΕ Ελασσόνας του ΚΚΕ.

Στην κηδεία του παραβρέθηκε ο βουλευτής του Κόμματος στο Ν. Λάρισας Τάκης Τσιόγκας, αντιπροσωπεία της ΝΕ Λάρισας με επικεφαλής τον γραμματέα της Τάσο Τσιαπλέ, αντιπροσωπεία της ΑΕ Ελασσόνας με επικεφαλής τον γραμματέα της Τηλέμαχο Καλόγηρο, καθώς και πολλοί σύντροφοί του, συγγενείς και φίλοι.

Αποχαιρετώντας τον σ. Χρήστο Χατζηλέλεκα, εκ μέρους της ΝΕ Λάρισας του Κόμματος, ο γραμματέας της Τάσος Τσιαπλές, ανάμεσα στα άλλα θα πει:

«Αγαπητέ μας σύντροφε Χρήστο η απουσία σου θα μας είναι πολύ αισθητή. Η δύσκολη ζωή σου, ήταν για σένα γεμάτη νόημα, γιατί πίστευες και αγωνίστηκες για αξίες και ιδανικά ανώτερα... Από πολύ νέος συνειδητοποίησες την ανάγκη της οργανωμένης πολιτικής πάλης για την αλλαγή του άδικου και εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος που ζούμε και την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας ελεύθερης, δημοκρατικής, σοσιαλιστικής.

Ετσι εντάχθηκες στις γραμμές της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη και λίγο πριν πέσει η χούντα στις γραμμές του αγαπημένου σου ΚΚΕ, το οποίο υπηρέτησες με πίστη και αυταπάρνηση, ως το τέλος της ζωής σου, που τέλειωσε τόσο πρόωρα. Το υπηρέτησες επί τρεις δεκαετίες ως απλό μέλος, αλλά και ως στέλεχός του που σε ανέδειξαν οι σύντροφοί σου, γραμματέα της ΚΟΒ Ελασσόνας, αλλά και στην ΑΕ και το ΑΓ Ελασσόνας.

... Ξέρουμε ότι το κενό που αφήνεις είναι σημαντικό, όμως είμαστε βέβαιοι, πως πολλοί νέοι άνθρωποι θα το καλύψουν επάξια όπως και συ θα ήθελες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ