Τρίτη 16 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
8.000.000 χαφιέδες!

Αυτοί που φτιάχνουν τους τρομονόμους φτιάχνουν, ταυτόχρονα και τις βιομηχανίες κατασκευής καταδοτών. Οι καταδότες, αποτελούν άλλωστε την κινητήριο δύναμη της νέας αντίληψης περί (τρομο)δικαίου η οποία οικοδομείται. Αποτελούν τη γόμωση του νέου νομοθετικού οπλοστασίου που δοκιμάζεται στις ΗΠΑ και εξάγεται ταχέως στους... υποτελείς σε κάθε γωνιά της Γης.

Δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι η μεγαλύτερη βιομηχανία κατασκευής χαφιέδων βρίσκεται στις ΗΠΑ. Οπως μας πληροφορεί στην ηλεκτρονική της έκδοση η «Sydney Morning Herald» (http://www.smh.com.au/articles/2002/07/14/1026185141232.html) η αμερικανική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα που στόχο έχει να μετατρέψει το 4% του συνολικού πληθυσμού της χώρας σε καταδότες! Με άλλα λόγια, οκτώ εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ενταχθεί σε εντατικά μαθήματα... «εκχαφιεδισμού»!

Βέβαια, δεν τους ονομάζουν ούτε καταδότες, ούτε χαφιέδες, ούτε κουκουλοφόρους, ούτε καρφιά. Ποτέ άλλωστε δεν ήταν τέτοια τα επίσημα ονόματά τους. Στην προκειμένη περίπτωση, οι Αμερικανοί που θα συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα θα απαρτίζουν τις «ομάδες των πολιτών», που σχηματίζονται μετά την έκκληση του Προέδρου Μπους για την προστασία της αμερικανικής επικράτειας και οι οποίοι θα δίνουν «πληροφορίες» στις Αρχές για οτιδήποτε «υποπίπτει στην αντίληψή τους»...

Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει κατ' αρχήν πιλοτικά στις 10 μεγαλύτερες αμερικανικές πόλεις. Στόχος είναι να επιτευχθεί η αναλογία, ένας χαφιές για κάθε είκοσι πέντε άτομα. Στο διαδίκτυο υπάρχουν διευθύνσεις της κυβέρνησης στις οποίες μπορεί να εγγραφεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να γίνει υποψήφιος χαφιές. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, δε, η προσφορά θα είναι εντυπωσιακή.

Αλλωστε το σκηνικό έχει καλά στηθεί. Τα ερείπια των δίδυμων πύργων από τη μια και η κοινωνία με τις κάμερες και τα μικρόφωνα του Big Brother από την άλλη, έχουν καλλιεργήσει το έδαφος για το χαφιεδιλίκι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ