Σάββατο 19 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛ.ΑΝ.
«Υπέρβαση» ... υπέρ της ΝΔ

Την αναμενόμενη απόφασή του να μην κατέβει το κόμμα του στις εκλογές του Απρίλη ανακοίνωσε χτες ο Αντ. Σαμαράς, επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες που υπήρχαν το τελευταίο διάστημα ότι θα επέλεγε την αποχή, προκειμένου να διευκολύνει τη μετακίνηση των ψηφοφόρων της ΠΟΛΑΝ υπέρ της ΝΔ. «Σαν έτοιμος από καιρό», ο εκπρόσωπος της ΝΔ Αρ. Σπηλιωτόπουλος έσπευσε να υποδεχτεί με ικανοποίηση την απόφαση του Αντ. Σαμαρά χαρακτηρίζοντάς τη «χρήσιμη για τη ΝΔ», επιχειρώντας έτσι να δείξει ότι είναι απόφαση υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, στη Ρηγίλλης περιμένουν ότι το επόμενο βήμα προσέγγισης θα γίνει στο συνέδριο του κόμματος, όπου θα παρευρεθεί ο Αντ. Σαμαράς. Ο αρχηγός της ΠΟΛ.ΑΝ. στη δήλωση που έκανε δεν έκρυψε την πικρία του γιατί ενώ δικαιώνονται πανηγυρικά, όπως είπε, οι θέσεις του, το κόμμα του να βρίσκεται εκτός της Βουλής. Αφησε αιχμές κατά της ΝΔ, περισσότερο για να υπογραμμίσει τη δικαίωση των θέσεών του, λέγοντας ότι όταν πρότεινε τον Κ. Στεφανόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας συκοφαντήθηκε.

Η πραγματικότητα είναι ότι η ΠΟΛ.ΑΝ. αντιμετώπιζε ανυπέρβλητες δυσκολίες να κατέβει αυτόνομα στις εκλογές (υποψήφιοι, χρηματοδότηση, κλπ.), ενώ από την άλλη ήταν έντονες οι πιέσεις από την πλευρά της ΝΔ, όπου ήδη έχουν προσχωρήσει δεκάδες στελέχη της σε όλη τη χώρα. Πάντως, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, είναι πιθανό να έχει υπάρξει συμφωνία με τη Ρηγίλλης για χρησιμοποίηση του Αντ. Σαμαρά μετά τις εκλογές σε περίπτωση νίκης της ΝΔ. Δε θεωρείται, ωστόσο, καθόλου βέβαιο ότι το ποσοστό που είχε η ΠΟΛ.ΑΝ. στις εκλογές του 1996 θα μεταφερθεί αυτούσιο στη ΝΔ.

Από την πλευρά του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ως γνωστό είχε αντιταχθεί σφόδρα στο ενδεχόμενο επανόδου του Αντ. Σαμαρά στη ΝΔ, δεν υπήρξε χτες αντίδραση και στενοί συνεργάτες του δήλωναν ότι δεν κάνουν κανένα σχόλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ