Σάββατο 19 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πάγιο και ειλικρινές το ενδιαφέρον του ΚΚΕ για την ΕΛΒΟ

Στο εργοστάσιο της ΕΛΒΟ στη Σίνδο Θεσσαλονίκης περιόδευσε χθες το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ , με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα

Με τη διοίκηση της επιχείρησης

Avaton

Με τη διοίκηση της επιχείρησης
«Το ενδιαφέρον του ΚΚΕ για την ΕΛΒΟ δεν είναι σημερινό ή χτεσινό, είναι πάγιο και ειλικρινές και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων, ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς με τη γενικότερη πολιτική του Κόμματος ή όχι».

Με τα παραπάνω λόγια καλωσόρισε τη Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΛΒΟ, Γιώργος Ζέρβας, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε χθες το πρωί η Αλέκα Παπαρήγα, στο εργοστάσιο της ΕΛΒΟ στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ, η Αλέκα Παπαρήγα έγινε δεκτή από τον Γ. Διευθυντή, Ηλία Ευθυμιάδη, και άλλα μέλη του ΔΣ καθώς και τη διοίκηση του σωματείου εργαζομένων. Παρά την προσπάθεια που κατέβαλε ο Η. Ευθυμιάδης να πείσει ότι η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης, που βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, είναι απλώς «αναδιάρθρωση της μετοχικής σύνθεσης της εταιρίας», αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τι θα γίνει μετά από τρία χρόνια με τις θέσεις εργασίας και την πορεία της επιχείρησης, μοναδικής σήμερα στην Ελλάδα δημόσιας επιχείρησης κατασκευής στρατιωτικών και πολιτικών οχημάτων.

Δεν μπόρεσε επίσης να βεβαιώσει ότι το 17% του πακέτου μετοχών που προτίθεται να κρατήσει το ελληνικό δημόσιο με το δικαίωμα να το εκχωρήσει αργότερα, δε θα πωληθεί και αυτό σε ιδιώτες, που μαζί με το 43% που θα πάρουν αμέσως στην κατοχή τους, θα έχουν την πλειοψηφία των μετοχών και τον απόλυτο έλεγχο της επιχείρησης.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συζητά με τους εργαζόμενους στην ΕΛΒΟ

Avaton

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συζητά με τους εργαζόμενους στην ΕΛΒΟ
Στη συνάντηση που ακολούθησε με τη διοίκηση του σωματείου εργαζομένων, παρά τη γνωστή απόφαση του σωματείου να δεχτεί τη συμμετοχή του ιδιωτικού κεφαλαίου στην επιχείρηση, που έκφρασε ο πρόεδρος, Γ. Ζέρβας, από μέλη της διοίκησης παρουσιάστηκε η αγωνία των συνδικαλιστών του κλάδου και των εργαζομένων, για το αβέβαιο, όπως διαγράφεται σήμερα μέλλον της στρατηγικής αυτής βιομηχανίας. Αναφέρθηκε ότι από τους επίδοξους «στρατηγικούς επενδυτές» που φιλοδοξούν να βάλουν στο χέρι την ΕΛΒΟ, κανένας δεν έχει τεχνογνωσία στους τομείς παραγωγικής δραστηριότητας της επιχείρησης. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι ο χρόνος ιδιωτικοποίησης έχει επιλεγεί προσεκτικά για να δοθεί το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα των ενόπλων δυνάμεων που θα καλύψει η ΕΛΒΟ, σαν «προίκα στους νέους ιδιώτες ιδιοκτήτες».

Η αγωνία των εργαζομένων στη γραμμή παραγωγής που εκφράστηκε πολύ παραστατικά κατά τη σύντομη επίσκεψη της Αλέκας Παπαρήγα στον χώρο παραγωγής οχημάτων πολιτικής χρήσης, επιβεβαίωσε στο ακέραιο τις ανησυχίες των συνδικαλιστικών στελεχών. Αυτό που έγινε στις εγκαταστάσεις παραγωγής, ήταν μια μοναδική έκφραση της εκτίμησης και του σεβασμού των εργαζομένων για το ΚΚΕ, ανεξάρτητα από ποιο πολιτικό χώρο ανήκουν.

Οι εργάτες δεν ήθελαν να επιτρέψουν στη Γενική Γραμματέα και στο κλιμάκιο του ΚΚΕ να φύγουν έτσι στα γρήγορα. Ηθελαν να ακούσουν τη γνώμη του Κόμματος για την ΕΛΒΟ, τις εξελίξεις, τις εργασιακές σχέσεις, τη γενικότερη πολιτική κατάσταση. Υπέβαλαν ερωτήσεις, εκφράζοντας τον πόνο, την αγανάκτηση, τις αμφιβολίες τους. Εσφιγγαν το χέρι της, «να μας ξανάρθετε», φώναζαν. Η Αλέκα Παπαρήγα δεν προλάβαινε να απαντά, να εκφράζει μια άποψη, να εμψυχώνει και να μεταφέρει σ' όλους τους εργάτες το μήνυμα αισιοδοξίας που πηγάζει από την απόφαση να αγωνιστούν συλλογικά, για να μπορέσουν να δρομολογηθούν λύσεις στα προβλήματα, μέσα από μια άλλη πολιτική, άλλη πορεία της χώρας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη Θεσσαλονίκη η Αλ. Παπαρήγα (2007-07-11 00:00:00.0)
Το πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (2007-07-07 00:00:00.0)
Ριζικά αντίθετοι στην ιδιωτικοποίησή τους (2002-06-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2001-09-13 00:00:00.0)
Στο ιδιωτικό κεφάλαιο με εξασφαλισμένα κέρδη (2000-01-30 00:00:00.0)
Πάγια θέση των εργαζομένων ο δημόσιος χαρακτήρας της ΕΛΒΟ (1998-07-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ