Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Με αγώνες να επιβάλουμε έργα προστασίας των κατοίκων και του περιβάλλοντος

Με αφορμή τις προχτεσινές καταστροφές από τις πλημμύρες, ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά Θανάσης Παφίλης, σε δήλωσή του τόνισε:

«Η τρίτη πλημμύρα μέσα σε δυο μήνες αναδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Περιγράφει με κραυγαλέο και συγχρόνως τραγικό τρόπο τη συνολικότερη πολιτική αντίληψη που υπάρχει σε ό,τι αφορά τη ζωή των κατοίκων του Λεκανοπεδίου Αττικής, αλλά και γενικότερα. Η πολιτική των κυβερνήσεων έχει ως αποτέλεσμα η Αθήνα και η ευρύτερη περιοχή να είναι ανοχύρωτες στα καιρικά φαινόμενα, να προκαλούνται τεράστιες καταστροφές και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Η επανάληψη των ίδιων καταστάσεων, ούτε τυχαία είναι, ούτε οφείλεται στα ακραία καιρικά φαινόμενα. Οφείλεται στην κερδοσκοπία της γης, στις αλόγιστες επεκτάσεις των πόλεων, χωρίς την εξασφάλιση των αναγκαίων έργων υποδομής, στις καταπατήσεις, στο κάψιμο των δασών, στα μπαζώματα, στο κλείσιμο των ρεμάτων, στην τσιμεντοποίηση των ελεύθερων χώρων, στην έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων.

Το πρόβλημα δεν πηγάζει μόνο από τα έργα, αλλά και από τη φιλοσοφία των έργων. Υπάρχει μια πολιτική αντίληψη, η οποία εφαρμόζεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και υποστηρίζεται από τη ΝΔ και άλλες δυνάμεις, η οποία θέλει οι δημόσιες επενδύσεις σε έργα να εξυπηρετούν και να είναι στην υπηρεσία των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Υπάρχει και η πολιτική αντίληψη της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", που τονίζει και υπεραμύνεται ότι το πρώτο κριτήριο, με το οποίο πρέπει γίνονται τα έργα και οι δημόσιες επενδύσεις, είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

Θεωρούμε ότι στις Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές οι δημότες πρέπει να βγάλουν τα ανάλογα συμπεράσματα από αυτά τα γεγονότα και να καταδικάσουν με την ψήφο τους αυτή την πολιτική, ενισχύοντας παράλληλα τη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία", που μαζί με το λαό θα διεκδικήσει έργα προστασίας των κατοίκων, σε όφελος των πολλών και όχι των λίγων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ανασυγκρότηση» με τα ίδια αντιλαϊκά εργαλεία που οδήγησαν στην καταστροφή (2023-11-25 00:00:00.0)
Ο λαός μετρά πληγές λόγω ένδειας σε υποδομές (2013-12-08 00:00:00.0)
Παρέμβαση των συμβούλων του ΚΚΕ για λύσεις σε επείγοντα προβλήματα (2013-12-06 00:00:00.0)
Πλημμύρες ξανά στη Φαρκαδόνα (2010-06-08 00:00:00.0)
Μόνιμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης... (2006-03-14 00:00:00.0)
"Ευτυχώς είχαμε λίγα ανθρώπινα θύματα"! (1997-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ