Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και σήμερα

«Στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, η πτώση των χρηματιστηριακών δεικτών αποκτά ευρύτερη σημασία. Δεν είναι αποτέλεσμα κάποιων κακών οικονομικών αποτελεσμάτων, της κρίσης στις σχέσεις ΗΠΑ - Ιράκ ή του οριακού εκλογικού αποτελέσματος στη Γερμανία. Η χρηματιστηριακή κατρακύλα συμβολίζει πλέον την απαξίωση ενός συστήματος που έπεσε θύμα των κερδοσκοπικών υπερβολών του.

Ολιγοπώλια, μονοπώλια, λόμπι, μεσάζοντες, αεριτζήδες, όλα έχουν ένα όριο, το οποίο φαίνεται ότι έχει ξεπεραστεί. Ο καπιταλισμός ή θα επιχειρήσει τη μεγάλη επιστροφή ή θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Εάν κρίνουμε από το χαμηλό επίπεδο πολλών οικονομικών, πολιτικών διαχειριστών του, δεν υπάρχει εγγυήσεις για το μέλλον του».

Εμείς, απλώς, θέλουμε να επαναλάβουμε μερικά απ' όσα λέγαμε και πριν από δέκα και πλέον χρόνια: Ο σύγχρονος καπιταλισμός, ο ιμπεριαλισμός, έχει από καιρό φάει τα ψωμιά του. Εχει από καιρό δώσει, ό,τι είχε να δώσει και σήμερα σαπίζει, αντιδραστικοποιείται καθημερινά και περισσότερο. Δρόμος και τρόπος επιστροφής δεν υπάρχει. Τίποτε δε γυρίζει πίσω. Ο σύγχρονος καπιταλισμός θα αναπαράγει σε όλο και μεγαλύτερη έκταση, ένταση και βάθος τις αξεπέραστες αντιφάσεις και αδιέξοδά του, μέχρι η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι, οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου, τον ανατρέψουν και τον βάλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Μέχρι ν' ανοίξουν το δρόμο για το σοσιαλιστικό αύριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ