Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οικονομικό σκάνδαλο συγκλονίζει την Κύπρο

Παραιτήθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, καθώς και ο αρχηγός της Αστυνομίας

Συγκλονίζει την Κύπρο το σκάνδαλο με τα συναρμολογημένα αυτοκίνητα. Ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα εξιχνιαστεί πλήρως η υπόθεση, που οδήγησε στην παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκου Κόσση και του Αρχηγού της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη.

Αναφερόμενος στο διορισμό τεσσάρων ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών για διερεύνηση καταγγελιών πολίτη εναντίον του υπαρχηγού της Αστυνομίας Τάσου Παναγιώτου, ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι το θέμα πρέπει να ξεκαθαρίσει χωρίς καθυστέρηση.

Ο κ. Μαρκίδης δήλωσε, επίσης, ότι στην επιστολή του πολίτη που καταγγέλλει τον υπαρχηγό, περιέχονται ισχυρισμοί σε βάρος του κ. Παναγιώτου για αδικήματα μεταξύ των ετών 1998-2000.

Χτες το απόγευμα, οι Νέοι Ορίζοντες επέδωσαν εγγράφως στον Γενικό Εισαγγελέα στοιχεία για καταγγελίες που αφορούν τον αστυνομικό Ανδρέα Αριστείδου, υπεύθυνο του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Οι καταγγελίες διαβιβάστηκαν από τον αναπληρωτή πρόεδρο των Νέων Οριζόντων Στράτο Παναγίδη, ο οποίος ανέφερε ότι είναι στοιχειοθετημένες και σχετίζονται με την εταιρία που βρίσκεται υπό διερεύνηση σε σχέση με το σκάνδαλο των αυτοκινήτων.

Στην επιστολή προς τον κ. Μαρκίδη, ο κ. Παναγίδης υπογραμμίζει ιδιαίτερα δύο στοιχεία που αφορούν στην κατοχή πολυτελούς αυτοκινήτου από τον Ανδρέα Αριστείδου.

Ο πρόεδρος των Νέων Οριζόντων Νίκος Κουτσού δήλωσε ότι το κόμμα του θα αναλάβει τις ευθύνες του, αν αποδειχτεί ότι δεν υπάρχει τίποτε εναντίον του Ανδρέα Αριστείδου.

Το θέμα των αυτοκινήτων έχει γίνει αντικείμενο έντονων κομματικών αντιπαραθέσεων, που παρουσιάζονται ιδιαίτερα οξείες λόγω και της προεκλογικής περιόδου που διανύει η Κύπρος.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, με ανακοίνωσή του, υποστηρίζει ότι οι παραιτήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης και του αρχηγού της Αστυνομίας αναδεικνύουν την αποτυχία των κυβερνώντων να προσφέρουν σοβαρή και υπεύθυνη διακυβέρνηση. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι τα τελευταία γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι ο τόπος μαστίζεται από ακυβερνησία, σύγχυση και έλλειψη συντονισμού στα υπουργεία, στα τμήματα και στις υπηρεσίες, που υπάγονται σε αυτά.

Εξάλλου, ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Τάσσος Παπαδόπουλος επανέλαβε την πρότασή του για τη δημιουργία νέου και ανεξάρτητου Σώματος εσωτερικού ελέγχου της Αστυνομίας, με στόχο την εμπέδωση της διαφάνειας και χρηστής διοίκησης του Σώματος, την πρόληψη και αποκάλυψη ανάρμοστων συμπεριφορών στην Αστυνομία και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς αυτή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ισχυρή έκρηξη με δύο νεκρούς (2005-07-30 00:00:00.0)
Στον εισαγγελέα υποθέσεις παράνομων διπλωμάτων (2003-04-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2003-01-08 00:00:00.0)
Ασταθείς ισορροπίες (2002-10-08 00:00:00.0)
Προχωρούν οι έρευνες για το παραστρατιωτικό επιτελείο (2000-06-01 00:00:00.0)
Ταραχή από την εισαγγελική εισβολή (1998-06-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ