Τετάρτη 8 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ζητούνται «θυσίες»... «Την ώρα που στα κατεχόμενα υπάρχει ξεσηκωμός εναντίον του Ντενκτάς, είναι άδικο και πολιτικά κατακριτέο, να επικρατούν στην κυπριακή πολιτική σκηνή τέτοιες προσωπικές αντιπαλότητες. Η πλήρης συμφιλίωση Κληρίδη-Μαρκίδη είναι αναγκαία. Η εκλογική αντιπαράθεση μεταξύ τους για προσωπικούς λόγους είναι απαράδεκτη. Ζητείται από τον κ. Μαρκίδη κάποια θυσία» (Από το κύριο άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

Διάσπαση του «διδύμου»... «Διασπάται η ίδια η κυβερνητική παράταξη με την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη να θέσει και αυτός προεδρική υποψηφιότητα, αμφισβητώντας με τον πλέον επίσημο τρόπο τον νυν Πρόεδρο με τον οποίο, παρεμπιπτόντως, αποτελούν το δίδυμο που διαπραγματεύεται τη λύση» (Αθ. Ελλις - ΝΕΑ).

Πιέσεις εξ Αθηνών... «Ολα δείχνουν ότι η Κύπρος, με αφορμή τις προεδρικές εκλογές της 16ης Φεβρουαρίου, θα οδηγηθεί σε μία πολιτική αντιπαράθεση που όχι μόνο δεν θα βοηθήσει την εθνική υπόθεση, αλλά θα διχάσει και τον ίδιο τον λαό της. Και όλα αυτά με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης, που άσκησε έντονες πιέσεις στη Λευκωσία για την κατασκευή μιας υποψηφιότητας "στα μέτρα του σχεδίου Ανάν"» (Γ. Κουβαράς - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

Και με ψυχοφάρμακα: «Η Αμερική έχει ένα πρόβλημα: Ο αριθμός των παιδιών της που πάσχουν από κατάθλιψη αυξάνεται συνεχώς. Υπολογίζεται ότι 60 εκατομμύρια παιδιά πάσχουν από άγχος και διάφορες ψυχολογικές διαταραχές. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) βρήκε τη λύση: Προζάκ! Από την εβδομάδα αυτή, επιτρέπεται η χορήγηση του γνωστού αντικαταθλιπτικού φαρμάκου για παιδιά ηλικίας άνω των 7 ετών... Στην απόφαση (σ.σ. της FDA) συνέβαλε και ο ογκώδης φάκελος που είχε προετοιμάσει η εταιρεία EliLilly, που παρασκευάζει το φάρμακο» (Μιχ. Μητσός - ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ