Τετάρτη 8 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... στα χέρια των ισχυρών

Τις ελλείψεις, βέβαια, του δημοσίου συστήματος Υγείας έρχεται να εκμεταλλευτεί η επιχειρηματική πρωτοβουλία, κάνοντας επενδύσεις στους τομείς - «φιλέτο» της Υγείας και Πρόνοιας. Δραστηριότητα, την οποία πολύμορφα ενισχύει και η πολιτική της κυβέρνησης, όπως αποδείχνει και το τελευταίο νομοσχέδιο για την Πρόνοια.

Στα πλαίσια αυτά, λοιπόν, το Διεθνές Ιδρυμα «Φιλαδέλφεια», που αυτοσυστήνεται ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός και απαρτίζεται από Αμερικανούς και Ελληνοαμερικανούς, ανήγγειλε χτες τη δημιουργία νοσηλευτικής μονάδας 320 κλινών στον Αυλώνα Αττικής. Η μονάδα -όπως ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος- θα είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (!) και θα δώσει έμφαση κυρίως στα ογκολογικά και νευρολογικά περιστατικά και στην αποκατάσταση. Τομείς, στους οποίους το ΕΣΥ αντιμετωπίζει εκρηκτικές ελλείψεις, ενώ δεν έχει δραστηριοποιηθεί ακόμα ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα, όπως δείχνει και η «έρευνα αγοράς», που έκανε το προαναφερόμενο Ιδρυμα.

Κι έτσι, η Υγεία των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, του λαού ολόκληρου, επαφίεται όλο και περισσότερο στη ...φιλανθρωπία του χρυσοπληρωμένου εθελοντισμού και των κάθε είδους μη ...κερδοσκοπικών ιδρυμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ