Τετάρτη 8 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Να ορθώσουμε το ανάστημά μας»

Εχουμε όλοι λόγο να είμαστε στο Ναύπλιο, για να διαδηλώσουμε όλοι οι εργαζόμενοι σαν μια γροθιά ενάντια στην ανεργία, στη μερική απασχόληση, στη λιτότητα, στη φτώχεια, στον κρατικό και εργοδοτικό αυταρχισμό.

Αυτό ήταν το κάλεσμα που απηύθυνε χτες κλιμάκιο συνδικαλιστών και στελεχών του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και της Επιτροπής Αθήνας της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» στους μεταλλεργάτες των εργοστασίων «Ιππόκαμπος» και «Αϊζοτρον» στην Παιανία, στα πλαίσια των εξορμήσεων που γίνονται στους χώρους εργασίας για το συλλαλητήριο στις 24 του Γενάρη στο Ναύπλιο.

Οι συνδικαλιστές μιλώντας με τους εργαζόμενους και των δύο εργοστασίων τους κάλεσαν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και να στείλουν μήνυμα αντίστασης στα νέα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν να πάρουν σε βάρος της εργατικής τάξης οι υπουργοί Εργασίας της ΕΕ. Κάλεσαν όμως σε συμμετοχή και στις υπόλοιπες ποικιλόμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα γίνουν, ενάντια στις αποφάσεις που θα παρθούν κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2003. Για να βρουν όλους τους εργαζόμενους απέναντί τους την ώρα που θα αποφασίζουν και νέα πιο σκληρά μέτρα που θα αποτελειώνουν τα εργασιακά δικαιώματα.

Αλλωστε και οι ίδιοι εργαζόμενοι στις συζητήσεις τους εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, αλλά και τη διάθεσή τους για συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Αυτό, καθώς όπως έλεγαν η κατάσταση που βιώνουν γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη έχοντας να αντιμετωπίσουν τους πενιχρούς μισθούς, τις απολύσεις, την ακρίβεια, την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, της Παιδείας κ.ά. Το τόνισαν ειδικά οι μεταλλεργάτες στο εργοστάσιο «Ιππόκαμπος» που είναι αντιμέτωποι με τις απολύσεις που γίνονται από την εργοδοσία το τελευταίο διάστημα, ενώ ταυτόχρονα πληρώθηκαν μόνο το μισό Δώρο και δεν έχουν πάρει και μέρος από τα δεδουλευμένα.

Γι' αυτό και το κάλεσμα ήταν σαφές, «πρέπει να αναπτύξουμε κοινή δράση ενάντια στα νέα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα. Να ορθώσουμε το ανάστημά μας, να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για να εμποδίσουμε την υλοποίηση των σχεδίων τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ