Τετάρτη 8 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αντίσταση στην Ευρώπη του κεφαλαίου

Αυξάνεται ο αριθμός των συμμετοχών απ' όλη την Ευρώπη για τη συνάντηση που οργανώνει το ΠΑΜΕ στην Αθήνα στις 23 Γενάρη

Σε σημαντική συνάντηση των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων της Ευρώπης, που αντιπαλεύουν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ιμπεριαλισμού και του μεγάλου κεφαλαίου, μετατρέπεται η εκδήλωση του ΠΑΜΕ στις 23 του Γενάρη, καθώς πληθαίνουν οι δηλώσεις συμμετοχής από συνδικάτα της Ευρώπης.

Μέχρι τώρα, περίπου 20 συνδικάτα από ευρωπαϊκές χώρες, έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να πάρουν μέρος στη συζήτηση με θέμα «Η απάντηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στις ανατροπές που προχωρεί η ΕΕ σε βάρος των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Στην εκδήλωση, που γίνεται μια μέρα πριν τη διαδήλωση στο Ναύπλιο, θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι συνδικάτων από τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Δανία, αλλά και χώρες όπως Ρωσία, Ουκρανία, Γιουγκοσλαβία, Μολδαβία, Βουλγαρία κλπ. Οι εργασίες της συνάντησης γίνονται στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ» και θα διαρκέσουν από τις 5μμ - 10μμ.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 24 του μήνα, ημέρα που διοργανώνεται η μεγάλη διαδήλωση στο Ναύπλιο, το ΠΑΜΕ με ανοιχτή επιστολή προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα στελέχη τους έχει προτείνει την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο σε βάρος του λαού του ΙΡΑΚ και το ρόλο που παίζουν η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Να υπερασπίσουν την πλήρη σταθερή απασχόληση χωρίς ελαστικότητες και απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Να απορρίψουν την απασχολησιμότητα και τις ιδιωτικοποιήσεις. Να διεκδικήσουν 35ωρο με πενθήμερο και 7ωρη ημερήσια δουλιά με αύξηση των αποδοχών και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αυτοί οι στόχοι πάλης, αλλά και η ανάγκη συμπαράταξης των αγωνιστικών συνδικαλιστικών δυνάμεων της Ευρώπης επιβεβαιώνονται καθημερινά καθώς η ελληνική προεδρία κάνει όλο και πιο καθαρούς τους στόχους που το ευρωπαϊκό κεφάλαιο επιδιώκει να υλοποιήσει το επόμενο εξάμηνο.

Επιβεβαίωση που και χτες πιστοποιήθηκε στη συνάντηση των Ευρωσοσιαλιστών στην Αθήνα. Ειδικότερα όσον αφορά στα ζητήματα της εργατικής τάξης, ο υπουργός Εργασίας Δ. Ρέππας υποστήριξε την ανάγκη αναθεώρησης της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Απασχόλησης, που σημαίνει την επιτάχυνση υλοποίησης του μοντέλου της απασχολησιμότητας. Στα πλαίσια αυτά, προωθείται η «επιμήκυνση του εργασιακού βίου», η αύξηση ποσοστών συμμετοχής στην αγορά εργασίας νέων και ανέργων, μέσα από τα γνωστά επιδοτούμενα προγράμματα του τομέα της «κοινωνικής προστασίας». Η όλη προσπάθεια, όπως υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας, πρέπει να δημιουργήσει συνθήκες «για την επαναρύθμιση των αγορών εργασίας στα κράτη μέλη». Επαναρύθμιση που ουσιαστικά ταυτίζεται με την απορύθμιση και την υπονόμευση θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων της Ευρώπης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με συντονισμένο αγώνα η απάντηση των συνδικάτων (2003-01-24 00:00:00.0)
Συμφώνησαν ομόφωνα για το πώς θα τσακίσουν τους εργάτες με ...διάλογο! (2003-01-24 00:00:00.0)
Η οργάνωση της εργατικής τάξης θα γείρει την πλάστιγγα (2003-01-05 00:00:00.0)
Να τους περιμένουμε στο Ναύπλιο! (2002-12-31 00:00:00.0)
Πρόταση για απεργιακό πρόγραμμα και πλαίσιο αιτημάτων (2002-12-24 00:00:00.0)
ΣΕΣ, όπως ΚΟΜΙΣΙΟΝ... (1999-06-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ