Τετάρτη 8 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ετοιμασίες για τη φιέστα της ανάληψης της προεδρίας

Ενόψει της τελετής ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή στο Ζάππειο, η κυβέρνηση ολοκληρώνει, με τις τελευταίες συσκέψεις των συναρμόδιων υπουργών, τις προετοιμασίες της. Στην τελετή της Παρασκευής, θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό τον πρόεδρό της Ρομάνο Πρόντι θα φτάσει στην Αθήνα, αύριο. Την Παρασκευή, στις 10 το πρωί, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ παράλληλα στο Ζάππειο Μέγαρο θα γίνονται συνομιλίες των υπουργών, με Επιτρόπους αντίστοιχων αρμοδιοτήτων στην ΕΕ, με αντικείμενο τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας.

Στο πλαίσιο αυτών των προετοιμασιών, χτες ο υπουργός Εξωτερικών είχε σειρά συναντήσεων με τους συναδέλφους του Ν. Χριστοδουλάκη, Δ. Ρέππα, Α. Τσοχατζόπουλο και Β. Παπανδρέου. Σήμερα, ο Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Μ. Χρυσοχοΐδη, τον Γ.Πασχαλίδη, τον Κ. Σκανδαλίδη, τον Φ. Πετσάλνικο, τον Π. Ευθυμίου, τον Ευ., Βενιζέλο, τον Χρ. Βερελή και τον Γ. Ανωμερίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ