Τετάρτη 8 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Συνάντηση των Τεχνικών Επιτροπών

Πραγματοποιείται σήμερα στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στο αεροδρόμιο Λευκωσίας, η πρώτη συνάντηση των Τεχνικών Επιτροπών Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, οι οποίες θα ασχοληθούν με θέματα Συνθηκών και Νομοθεσίας, που θα ισχύουν μετά τη λύση.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα ότι θα ετοιμάσει τη δική της εισήγηση προς το Διεθνή Οργανισμό, αναφορικά με τα πρώτα 10 νομοσχέδια, από τα 32 που θα επιμεληθεί η Επιτροπή για τη Νομοθεσία. Επικεφαλής των εκπροσώπων της ελληνοκυπριακής πλευράς στις δύο επιτροπές είναι ο γενικός εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης.

Στην Κύπρο, θα βρίσκονται αυτή τη βδομάδα όλα τα μέλη της ομάδας του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα Αλβάρο ντε Σότο.

Ο Αλβάρο ντε Σότο βρίσκεται από χτες στη Νέα Υόρκη, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα, Κόφι Ανάν. Στη συνέχεια, ο αξιωματούχος του ΟΗΕ θα περιοδεύσει σε Αθήνα και Αγκυρα πριν φτάσει στη Λευκωσία.

Αναμένεται στην Αγκυρα στις 10 Ιανουαρίου και σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» θα έχει στην τουρκική πρωτεύουσα «ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα».

Το πρακτορείο σημειώνει ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του Κόφι Ανάν είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι θα μετέβαινε στην Κύπρο την περασμένη Δευτέρα, αλλά άλλαξε το πρόγραμμά του και θα έχει επαφές στην Αθήνα και την Αγκυρα πριν αφιχθεί στην Κύπρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ