Τετάρτη 8 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η περιοδεία του Γ. Παπανδρέου

Παπαγεωργίου Βασίλης

Μια μεγάλη περιοδεία σε χώρες της Μέσης Ανατολής θα πραγματοποιήσει ο Γ. Παπανδρέου στις αρχές Φλεβάρη. Θα επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, την Παλαιστίνη, το Ισραήλ, το Λίβανο, τη Συρία και την Αίγυπτο και, βέβαια, θα το κάνει ως προεδρεύων του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Κι αν θέλετε να μάθετε τους σκοπούς της περιοδείας στην εύφλεκτη αυτή περιοχή, ελάχιστες βδομάδες πριν την πιθανολογούμενη ημερομηνία της, οι σχετικές «διαρροές» λένε τα εξής: Πρώτον, να παροτρύνει τα μετριοπαθή αραβικά καθεστώτα να παρέμβουν προς τους Αμερικανούς για την αποτροπή του πολέμου με το Ιράκ. Και δεύτερον, να ανιχνεύσει τις προθέσεις των χωρών αυτών, στο ενδεχόμενο έναρξης των πολεμικών επιχειρήσεων.

Ισως, βέβαια, αναρωτηθείτε, πώς μπορεί ο Γ. Παπανδρέου, να παροτρύνει στην προαναφερόμενη κατεύθυνση τις αραβικές κυβερνήσεις, όταν τόσο ο ίδιος, όσο και η κυβέρνηση Σημίτη δεν έχουν μια σαφή - τουλάχιστον - αντιπολεμική στάση. Οταν στον Περσικό Κόλπο βρίσκονται ήδη ελληνικά πολεμικά πλοία και η βάση της Σούδας παίρνει μέρος στις αμερικανικές πολεμικές προετοιμασίες και βοηθά στους καθημερινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον του Ιράκ.

Δίκαια αναρωτιέστε και είναι φανερό, πως δεν έχει τέτοιο στόχο η περιοδεία του Γ. Παπανδρέου, παρά τα όσα διοχετεύουν οι «επικοινωνιολόγοι» του υπουργείου Εξωτερικών στα ΜΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ