Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ανατρέψτε τον Μπους!

Ο Μπους θέλει να βομβαρδίσει το Ιράκ και να ανατρέψει τον Σαντάμ γιατί - όπως λέει - κατασκευάζει όπλα μαζικής καταστροφής.

Οι ΗΠΑ:

α) Το Δεκέμβρη του 2001 έθεσαν σε αχρηστία την Αντιβαλλιστική Πυραυλική Συνθήκη (ΑΒΜ), αθετώντας μονομερώς την υπογραφή που είχαν βάλει το 1972 από κοινού με την ΕΣΣΔ, με συνέπεια να αρχίσει νέα κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών.

β) Την ίδια εποχή, Δεκέμβρης του 2001, τίναξαν στον αέρα τη διεθνή διάσκεψη 144 χωρών του ΟΗΕ για τον έλεγχο των βιολογικών όπλων, αρνούμενες να ψηφίσουν πρωτόκολλο για τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Βιολογικά και Τοξικά Οπλα (BTWC). Είναι γνωστό άλλωστε ότι από το 1986, με πρόταση των Αμερικανών, οι υπουργοί Αμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ συνηγόρησαν σε πρόγραμμα παραγωγής χημικών όπλων, τα οποία είχαν απαγορευτεί από το 1969.

γ) Οπως αποκάλυψαν οι «Τάιμς» (πριν ακόμα από την 11η του Σεπτέμβρη), το αμερικανικό Πεντάγωνο ενέκρινε πρόγραμμα για την ανάπτυξη ενός μεταλλαγμένου βακίλου «υπεράνθρακα», με πρόσχημα την προστασία των Αμερικανών στρατιωτών έναντι βιολογικής επίθεσης... Κατά τους Αμερικανούς (σημειώνουν οι «Τάιμς»), η παραγωγή «υπεράνθρακα» είναι συμβατή (!) με τη συνθήκη απαγόρευσης βιολογικών όπλων!

δ) Οπως αποκάλυψε ο «Ομπσέρβερ» (27/5/2002), σχεδιάζουν τη χρησιμοποίηση ηρεμιστικών φαρμάκων τύπου βάλιουμ εναντίον ακόμα και διαδηλωτών! Παράλληλα, το Πεντάγωνο ζήτησε εισηγήσεις από ειδικευμένους επιστήμονες για την ανάπτυξη προγράμματος χρησιμοποίησης γενετικά μεταλλαγμένων μικροβίων εναντίον του εχθρού!

Κατόπιν αυτών, το ερώτημα είναι εύλογο:

Ποιος θα βομβαρδίσει τον Μπους;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ