Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Πρέπει να σπείρεις εκεί που όργωσες...

Μήνες τώρα, οι δικοί μας υποψήφιοι για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, οργώνουν τις γειτονιές, διαλέγονται με τους πολίτες, ακούνε σκέψεις, προτάσεις, καημούς και διεκδικήσεις, διασταυρώνουν τις δικές τους αντιλήψεις και υπόσχονται όχι μόνο τη συναντίληψη, αλλά τη συμπόρευση στις διεκδικήσεις.

Οργώνουν τις γειτονιές, κοντά στο λαό και στα καθημερινά αβάσταχτα προβλήματα και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο βρίσκονται μπροστά σ' ένα προπέτασμα αποκλεισμού από τη δημοσιότητα, όταν οι άλλοι, σύμφωνα με τα πλουσιοπάροχα επαμειβόμενα επικοινωνιακά προγράμματά τους, στήνονται μπροστά στις κάμερες.

Χαριτόβρυτοι, τα πάντα υποσχόμενοι για «όμορφες πόλεις» - ρετουσαρισμένες σαν παλιές καρτ ποστάλ και μακάριους δημότες που μοιράζονται μαζί τους, ρακές / τσικουδιές και τσίπουρα. Κάπου εκεί εμφανίζεται και ένα χαριτωμένο - όσο και ανίδεο παιδάκι με μια αγκαλιά λουλούδια, να συμπληρώσει την... ειδυλλιακή εικόνα.

Αποκλεισμένοι από τα ΜΜΕ - (στην πλειονότητά τους) - οι δικοί μας που οργώνουν τις γειτονιές, γιατί όπως κατάγγειλε με ανοιχτή επιστολή του ο υποψήφιος υπερνομάρχης του συνδυασμού «ΝΑΣ» Θανάσης Παφίλης (Ριζ. 20/9/02: Ο αποκλεισμός αυτός «εντάσσεται σε άνωθεν προαποφασισμένους σχεδιασμούς και στην προσπάθεια να κατευθυνθεί η ψήφος του λαού στους συνδυασμούς εκείνους που διαχειρίζονται την αντιλαϊκή πολιτική στην Αυτοδιοίκηση και όχι στον αγωνιστικό συνδυασμό που εκπροσωπούμε...».

Οργώνουν οι δικοί μας αγωνιστές - υποψήφιοι για να σπείρουν το σπόρο τον καλό, γιατί όπως ο Γιάννης Ρίτσος τονίζει στους συμβολικούς στίχους του: «... Αύριο πρέπει να σκάψεις, / πρέπει να ξεριζώσεις τ' αγριοβότανα / που φύτρωσαν στον κήπο...

Πρέπει να ξανασκάψεις εκεί που έσκαψες / πρέπει να ξανασπείρεις εκεί που έσπειρες / αλλιώς το θέρος θα 'ρθει / χωρίς λουλούδια για καρπούς...».


Γιώργος Κ. ΤΣΑΠΟΓΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ