Κυριακή 27 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Δίωξη κατά του «Ρ»
Επιμένει να προκαλεί το λαϊκό αίσθημα

Οποια λέξη κι αν χρησιμοποιήσεις για να περιγράψεις την τακτική του υπουργού Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλου θα είναι λίγη, πολύ λίγη, για έναν υπουργό και μια κυβέρνηση που ταυτίστηκαν με την όξυνση του αυταρχισμού, τη λήψη αντιδημοκρατικών μέτρων, την κάθε είδους κρατική καταστολή, την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό με όποιο μέσο δύναται αυτός να επιτευχθεί.

Η τακτική του υπουργού Δικαιοσύνης - του πρώτου ίσως υπουργού Δικαιοσύνης μεταπολιτευτικά που από τον υπουργικό θώκο εξαπέλυσε επίθεση σε στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και θεσμούς, πυλώνες της δημοκρατίας, όπως είναι η ελευθεροτυπία - αποτελεί βάναυση πρόκληση στα δημοκρατικά αισθήματα του ελληνικού λαού.

Ενός λαού που καταδίκασε από την πρώτη στιγμή την πολιτική δίωξη σε βάρος του «Ριζοσπάστη», που δε δίστασε να εκφράσει την οργή και την αποδοκιμασία του σε πρακτικές που γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω, αλλά και τη διάθεσή του να υπερασπίσει όσα με αγώνες κέρδισε, όσα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έβαλε στόχο να καταργήσει.

Αυτός ο λαός έχει βγάλει την απόφασή του και αυτή είναι καταδικαστική για τον αυταρχισμό και τους φορείς του. Και καλά θα κάνει να το καταλάβει καλά αυτό η κυβέρνηση και ο υπουργός της και να συμμορφωθεί με τη λαϊκή εντολή που είναι να παραιτηθεί τώρα ο Ε. Γιαννόπουλος, να σταματήσει τώρα η δίωξη εναντίον του «Ρ» και να μην αγγιχτούν δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ