Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αυθαιρεσίες απολογητών

Μαθαίνουμε ότι κάποιοι - προφανώς ΠΑΣΟΚοι - συνδικαλιστές επιχειρούν να διαψεύσουν ότι από την 1η του Γενάρη θα γίνεται πρόσθετη μηνιαία παρακράτηση τουλάχιστον 12.000 δραχμών από τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, λόγω των 60.000 δραχμών που θα αρχίσουν σταδιακά να υπολογίζονται στο συντάξιμο μισθό. Τα παραμύθια, βέβαια, που σερβίρουν οι απολογητές της κυβερνητικής πολιτικής είναι γνωστά στους εργαζόμενους, αλλά μερικές φορές το κακό παραγίνεται. Πολύ περισσότερο, που το θέμα των κρατήσεων σ' αυτό το 60άρι προβλέπεται από το νόμο, ο οποίος χωρίς να αφήνει το παραμικρό κενό σημειώνει ότι «υπόκειται σε όλες τις ασφαλιστικές εισφορές» (ΦΕΚ 160, σελίδα 3.059).

Οι εισφορές λοιπόν αυτές, για τα ταμεία ασφάλισης και τα επικουρικά ταμεία φτάνουν στο 20%, δηλαδή τις 12.000 δραχμές. Από εκεί και πέρα, αυτά που λένε οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές είναι μόνον εκ του πονηρού.

Εμείς από τη σκοπιά μας, αφ' ενός, αναρωτιόμαστε από πού αντλούν το θράσος και προσπαθούν να εξαπατήσουν τους εργαζόμενους, ακόμα και στο παραπέντε της εφαρμογής του γνωστού - επαχθούς νόμου για το ασφαλιστικό, αφ' ετέρου όμως, θέλουμε να δούμε τι θα κάνουν και τι θα λένε, όταν, από το Γενάρη, θα τεθεί σε εφαρμογή η σχετική διάταξη του νόμου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ