Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Φαρισαϊσμοί

Αφού ο Αρχιεπίσκοπος αγωνιά για την τύχη των ανθρώπων που έχουν δανειστεί από τις τράπεζες, αφού θέλει να προσφέρει στο ποίμνιο που ζει υπερχρεωμένο, γιατί δεν κάνει «μια καλή πράξη»; 'Η μήπως είναι «αμαρτία» να ρωτάμε ποιο το όφελος του λαού από την αμύθητη εκκλησιαστική περιουσία;..

Ολη η «φροντίδα» του κ. Χριστόδουλου προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα εξαντλείται σε «εξάψαλμους», όπως ο προχτεσινός «κατά» των τραπεζών. «Εξάψαλμοι» που όλως τυχαίως εκδηλώνονται μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Ομως, όταν οι κάμερες είναι απούσες, ο κ. Χριστόδουλος αναπτύσσει άλλου τύπου σχέσεις με τις τράπεζες...

Δεν πάνε πολλές μέρες που έγινε γνωστό ότι η Εκκλησία με επιστολή της προς όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας και ξένους οίκους, ζήτησε εισηγήσεις για να επιλέξει την πλέον συμφέρουσα προσφορά σχετικά με το πώς η Ιεραρχία θα μπορούσε να επενδύσει επωφελώς την περιουσία της, υπό τις οδηγίες των τραπεζών, βεβαίως. Οσο για τις τράπεζες που θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας το θεάρεστο έργο του πολλαπλασιασμού της εκκλησιαστικής περιουσίας, προφανώς θα το κάνουν με το... αζημίωτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ