Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και τι δεν καταλαβαίνει ο Μ. Γλέζος;

Εμείς δε θα του απαντήσουμε «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται», κάτι που μάλλον ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωσή του. Θα προτιμήσουμε την κριτική τοποθέτηση στα άλλα λεγόμενά του...

Γιατί, εκτός και πέρα από τις σοβαρές πολιτικές διαφορές μεταξύ των δυο κομμάτων, που κάνουν έτσι κι αλλιώς ανέφικτη αντικειμενικά τη μεταξύ τους πολιτική συνεργασία, ο Μ. Γλέζος δε θέλει να καταλάβει και ορισμένα ζητήματα φερεγγυότητας, που έβαλε επιπλέον στην τοποθέτησή της η Αλέκα Παπαρήγα, προχτές, πάλι από θέσεις αρχών. Εκτός και αν αρνείται, ότι τόσο η ΕΔΑ όσο και ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου (στα πρώτα του βήματα) ξεκίνησαν ως συνασπισμοί κομμάτων και στην πορεία ορισμένοι ήθελαν, σώνει και καλά, να τους μετατρέψουν σε ενιαίο κόμμα, επιζητώντας ουσιαστικά τη διάλυση του ΚΚΕ.

Πιστεύουμε, ότι όλα τα παραπάνω είναι πλήρως κατανοητά στον Μ. Γλέζο. Και, πέρα απ' αυτά, γνωρίζει εξίσου καλά, ότι μια πολιτική συνεργασία προϋποθέτει πρωτίστως την πολιτική συμφωνία κοινής δράσης μεταξύ των συνεργαζομένων, αλλά και τη μεταξύ τους εμπιστοσύνη, που οικοδομείται στους κοινούς αγώνες, και τον αλληλοσεβασμό της ιδεολογικής και οργανωτικής αυτονομίας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ