Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Γκρίζα» νέα

«Οι ΗΠΑ έχουν εξασφαλίσει τους 14 από τους 15 ψήφους του Συμβουλίου Ασφαλείας για να περάσουν το νέο σχέδιο απόφασης κατά του Ιράκ», μεταδίδει το «Ρόιτερ». Την ίδια στιγμή, ο Αριέλ Σαρόν σε συνέντευξή του στους «ΤΙΜΕS» ζητά από τους Αμερικανούς, αμέσως μετά το Ιράκ να ξεμπερδεύουν και με τον άλλο «κακό» της περιοχής, το Ιράν. Το «αίτημα» του Τελ Αβίβ προβάλλεται, ίσως, σαν αντάλλαγμα των εξυπηρετήσεων που προσφέρει η χώρα στην Ουάσιγκτον. Εξυπηρετήσεις σαν αυτές, για παράδειγμα, που περιγράφει η εφημερίδα «USA today» για «τη μυστική εκπαίδευση Αμερικανών στρατιωτών από ισραηλινούς ειδικούς, για μάχες σε αστικά κέντρα».

Τα Διεθνή ΜΜΕ, προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για τον επερχόμενο πόλεμο. Πληροφορίες, εκτιμήσεις, και κάποια γεγονότα. Σαν αυτό της δολοφονίας ενός ανθρώπου, με χτύπημα πυραύλου που εκτοξεύτηκε, ποιος ξέρει από πού; Ολοι ξέρουν, πάντως από ποιους και κυρίως γιατί: Για να γίνουν συνήθεια τέτοιους είδους ενέργειες, για να νομιμοποιηθούν με τη βοήθεια της επανάληψης και του δέους που προκαλούν οι τεχνολογικές δυνατότητες που διαθέτει η υπερδύναμη.

Μέσα σε όλη αυτή τη μαυρίλα των ειδήσεων πάντως, ξεπετάγονται και κάποιες σπίθες αισιοδοξίας. Οπως η πορεία 25.000 ανθρώπων που διαδήλωσαν στη Βοστόνη κατά του πολέμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ