Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Μαχητική αντιπολεμική πορεία

Με μια μαχητική πορεία, οι φιλειρηνιστές στην Κεφαλονιά έδωσαν χθες βράδυ τη δική τους αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική απάντηση στα πολεμοκάπηλα σχέδια που απεργάζονται οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εναντίον του λαού του Ιράκ.

Οι αγωνιστές της ειρήνης, που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, διατράνωσαν τη θέλησή τους για πανανθρώπινη ειρήνη και απαίτησαν τη ματαίωση της σχεδιαζόμενης επίθεσης των ιμπεριαλιστών εναντίον του λαού του Ιράκ. Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, Δημήτρης Ματζουράτος, κάλεσε το λαό του νησιού να μην μείνει απαθής μπροστά στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται, αλλά να αγωνιστεί ακόμα πιο δυναμικά και μαχητικά για το δικαίωμα των λαών να ζουν ελεύθεροι και ειρηνικά.

Στη συνέχεια, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του νησιού, όπου κυριάρχησαν τα συνθήματα «στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», «αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών», με την πορεία να καταλήγει εκεί από όπου ξεκίνησε, το Εργατικό Κέντρο του νησιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ