Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Σε δίκη εφτά νέοι αντιιμπεριαλιστές

Με τη βαριά κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς σε ξένη περιουσία, εφτά νέοι αντιιμπεριαλιστές, μέλη και στελέχη της ΚΝΕ στη Μεσσηνία, θα δικαστούν τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη στην Καλαμάτα.

Τα εφτά μέλη και στελέχη της ΚΝΕ είχαν συλληφθεί από άνδρες της Αστυνομίας στις 3 του Ιούλη, επειδή προπαγάνδιζαν συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη Τόμας Μίλερ που θα γινόταν την επόμενη ημέρα - τελικά ματαιώθηκε - στην Καλαμάτα.

Η παραπομπή τους σε δίκη, επειδή αφισοκολλούσαν κι έγραφαν σε τοίχους συνθήματα ενάντια στην ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ, έχει προκαλέσει την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας στη Μεσσηνία. Στο πλευρό των νέων της ΚΝΕ, συμπαραστέκονται ο νομάρχης Μεσσηνίας, Δημήτρης Δράκος, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγής Κουμάντος, η διοίκηση του ΤΕΙ Καλαμάτας, οι δύο Σπουδαστικοί Σύλλογοι του ΤΕΙ (Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας και Σχολή Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων) και πλήθος μαζικών φορέων και συλλόγων του νομού. Επίσης, την Κυριακή 10 του Νοέμβρη, θα πραγματοποιηθεί συναυλία συμπαράστασης με το συγκρότημα των «Magic Despell» που συνδιοργανώνουν η Νομαρχία Μεσσηνίας και οι δύο Σπουδαστικοί Σύλλογοι των ΤΕΙ ως ένδειξη συμπαράστασης.

Σε ανακοίνωσή τους οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι των ΤΕΙ Καλαμάτας αναφέρουν πως «σε ένδειξη συμπαράστασης και σπουδαστικής αλληλεγγύης στους κατηγορούμενους σπουδαστές, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την ενέργεια (σύλληψη και παραπομπή σε δίκη) και καλούν τη νεολαία να συμπαρασταθεί στους διωκόμενους νέους, δίνοντας μαζικό "παρών" στη συναυλία της Κυριακής αλλά και τη Δευτέρα έξω από τα δικαστήρια».

Επίσης, σε ανακοίνωσή τους οι Μαθητικές οργανώσεις της ΚΝΕ Μεσσηνίας, υπογραμμίζουν πως «στο πρόσωπο των νέων αυτών δε δικάζεται κάποια δολιοφθορά ή ζημιά (άλλωστε γι' αυτά έπρεπε να πάνε μέσα το Σημίτη, γιατί όταν μας επισκέφθηκε γέμισε την πόλη συνθήματα), δικάζεται ο αντιπολεμικός - αντιιμπεριαλιστικός αγώνας του ελληνικού λαού και της νεολαίας που συντάσσονται στο πλευρό των λαών που χτυπιούνται από τους ιμπεριαλιστές, που δε γουστάρουν η χώρα μας να γίνει τσιράκι των Αμερικανών. Δικάζονται αυτοί που στάθηκαν στο πλευρό των μαθητών που αγωνίζονταν. Τότε κερδίσαμε. Καιρός τώρα, όλοι μαζί, για άλλη μια φορά, να πούμε ΟΧΙ σε αυτές τις πρακτικές της κυβέρνησης. Να μη λείψει κανείς από τη δίκη τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη. Να 'μαστε στο πλευρό των αγωνιστών της ΕΙΡΗΝΗΣ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ