Κυριακή 17 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δειλοί και μοιραίοι...

Το λένε οι κυβερνώντες - προχτές το επανέλαβε στην τηλεόραση ο Ε. Βενιζέλος - προκειμένου να δικαιολογήσουν την απόφασή τους ν' αποδεχτούν το απαράδεκτο, άδικο κι επικίνδυνο «σχέδιο Ανάν» για το Κυπριακό: «Δεν είναι το σχέδιο που θα θέλαμε, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να το δεχτούμε, γιατί χάσαμε τον πόλεμο του '74». Τι ντροπή να κυβερνούν την Ελλάδα οι δειλοί και οι μοιραίοι!

Κατ' αρχήν, το πώς και το γιατί έγινε και «χάθηκε» εκείνος ο πόλεμος, είναι ένα θέμα που θέλει πολλή συζήτηση και πάντως ουδείς πρέπει να ξεχνάει το γεγονός ότι τότε στην Ελλάδα και στην Κύπρο υπήρχε χούντα, ενώ είναι γνωστό ποιος και γιατί ώθησε τον «Αττίλα» να εισβάλει στο νησί και τον «κρατάει» ακόμα εκεί. Κι, εν πάση περιπτώσει όποιος χάνει σ' έναν πόλεμο, δε σημαίνει ότι θα χάνει συνεχώς και στην ειρήνη.

Αλλά ας δούμε την ουσία: Εχει το δικαίωμα μια ελληνική κυβέρνηση ν' αποδεχτεί, με την υπογραφή της, τα «τετελεσμένα» της εισβολής και της κατοχής στην Κύπρο; Η δική μας απάντηση είναι «ΟΧΙ». Αν, όμως, κάποιοι απαντήσουν «ΝΑΙ», θα πρέπει, εκτός των άλλων, να μας εξηγήσουν γιατί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν είπαν το «ΝΑΙ» από το '74, αλλά, επί 28 χρόνια, «έπαιζαν» με τον πόνο, την αγωνία, την προσμονή και την ελπίδα του κυπριακού και του ελληνικού λαού, εμφανιζόμενοι δήθεν να πασχίζουν για την άρση των «δεδομένων» του πολέμου και για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ