Κυριακή 17 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «2003»
Με σαφή αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά οι διαδηλώσεις

Ολοκληρώνονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι διήμερες εργασίες της Διεθνούς Συνάντησης που οργάνωσε η κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» με στόχο το συντονισμό της δράσης ενόψει των εκδηλώσεων που προετοιμάζει κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, με κορύφωση τις μεγάλες διεθνείς διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνη του 2003. Στη συνάντηση παίρνουν μέρος εκπρόσωποι κομμάτων, οργανώσεων, κινημάτων και προσωπικότητες από την Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Ειδικότερα από Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία, Γιουγκοσλαβία, Δανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Κύπρο, Ρουμανία, Σλοβακία και Τουρκία.

Οι εργασίες ξεκίνησαν χτες το πρωί με το καλωσόρισμα που απηύθυνε προς τους αντιπροσώπους, Ελληνες και ξένους, ο εκπρόσωπος της «Δράσης: Θεσσαλονίκη 2003», Κ. Δρούτσας. Αναφέρθηκε στη συγκυρία μέσα στην οποία γίνεται η συνάντηση. Δηλαδή την εκδήλωση των νέων επιδιώξεων των ιμπεριαλιστών που προωθούνται μέσα από το σχέδιο Αναν για τη δήθεν δίκαιη λύση του Κυπριακού. Στη συνέχεια, ο Κ. Δρούτσας μίλησε για την αναγκαιότητα μαζικής συμμετοχής σε όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, τόσο πηγαίνοντας προς τη Σύνοδο Κορυφής όσο και κατά τη διάρκεια των μεγάλων διεθνών διαδηλώσεων που θα οργανώσει η Κίνηση τον επόμενο Ιούνη στη Θεσσαλονίκη.


Ο Στέλιος Βαλανάς, μέλος της Γραμματείας της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκης 2003», περιέγραψε το τι είναι η κίνηση, ενημέρωσε για τους φορείς που συσπειρώνονται γύρω της και κυρίως για το τι επιδιώκει. Δηλαδή το συντονισμό της δράσης των κινημάτων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, την ανάγκη αντιπαράθεσης στις αντιδραστικές πολιτικές επιλογές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Διαβάστηκαν τα μηνύματα που έστειλαν στη Γραμματεία της Κίνησης το Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, το Εργατικό Συνδικάτο «ΖΑΣΙΤΑ» από τη Ρωσία και η Κοκκινο-Πράσινη Συμμαχία από τη Δανία.

Στη διάρκεια της χτεσινής πρώτης μέρας παρουσιάστηκε αναλυτικά ο προγραμματισμός δράσης που έχει σχεδιάσει η «Δράση: Θεσσαλονίκης 2003», τόσο για τη Θεσσαλονίκη όσο και για τις άλλες πόλεις (Λάρισα, Βέροια, Αθήνα, Ναύπλιο, Χανιά, κλπ.) της χώρας μας, όπου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν τα συμβούλια υπουργών της ΕΕ στα πλαίσια της διαδικασίας προπαρασκευής της Συνόδου Κορυφής.

Στις εκδηλώσεις αυτές θα αναδειχτούν οι διεκδικήσεις του λαϊκού εργατικού κινήματος και της νεολαίας, η άλλη πολιτική σε όφελος των λαών, κόντρα στις πολιτικές της ανεργίας, και της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, κόντρα στην πολιτική ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς, στο δικαίωμα στη μόρφωση.

Συζητήθηκαν λεπτομέρειες γύρω από ζητήματα φιλοξενίας. Ο Δήμος Αγίου Παύλου ανακοίνωσε ότι με τις υποδομές που διαθέτει θα συμβάλει σ' αυτή την κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ