Πέμπτη 30 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Μπουκάρισμα» Μέση Ανατολή: «Αρα η 11η Σεπτεμβρίου έφερε αναγέννηση του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Με βολικό πρόσχημα την τρομοκρατία, οι ΗΠΑ εξορμούν στη Μέση Ανατολή. Το εξαθλιωμένο από το εμπάργκο Ιράκ και ο μισοτελειωμένος από το '91 Σαντάμ είναι η κερκόπορτα της περιοχής... Εγκαταστημένη στο μετα-Σαντάμ Ιράκ, η αμερικανική πολεμική μηχανή θα ελέγχει τις εξελίξεις σε Σαουδική Αραβία, όπου η βασιλεία των Φαχντ καταρρέει, και στο Ιράν, όπου η νεολαία έχει κουραστεί με τους μουλάδες. Συγχρόνως, θα λειτουργεί ως φόβητρο. Από ωμή γεωπολιτική άποψη, το μπουκάρισμα στο Ιράκ είναι η τέλεια κίνηση». (Δημ. Μητρόπουλος - ΝΕΑ).

Αλλο τιμές, άλλο πληθωρισμός: «Οι τιμές των οπωροκηπευτικών αυξάνονται σημαντικά το τελευταίο διάστημα και επιβαρύνουν τους καταναλωτές αλλά... όχι και τον πληθωρισμό. Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης, για να επιδράσει ανοδικά στον πληθωρισμό μια ανατίμηση θα πρέπει η τιμή του προϊόντος να υπερβεί την "κρίσιμη τιμή", όπως λέγεται. Πχ η κρίσιμη τιμή στα μαρούλια είναι 0,63 ευρώ, η χθεσινή τους τιμή όμως είναι 0,56 ευρώ, άρα όλα έχουν καλώς!» (ΒΗΜΑ).

ΛαλιωτοΚακαουνάκηδες... «Προχθές το βράδυ η διασκέδαση έδωσε τη θέση της στην πολιτική για μια λίαν ενδιαφέρουσα πολιτική και δημοσιογραφική συντροφιά που μαζεύτηκε σε μια ταβέρνα με ρεμπέτικα. Και εκεί οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν τους... πόνους και τους καημούς τους. Μεταξύ των συνδαιτυμόνων, ορισμένοι εκ των οποίων όχι μόνον τραγούδησαν, αλλά έπαιξαν και μπουζούκι... Ηταν ο Λαλιώτης, ο Σκανδαλίδης, ο Αθανασάκης, ο Σηφουνάκης, ο Καρύδης από το ΠAΣOK... Και από το δημοσιογραφικό χώρο ήταν ο Κακαουνάκης, ο Λάλας, ο Ταγματάρχης, ο Παπαχρήστος και ο Λάμψιας... Το 'ριξαν έξω και ψυχαγωγήθηκαν για να θεραπεύσουν τα βάσανα της ψυχής τους...» (Εκηβόλος - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ