Σάββατο 1 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Η φωτογραφία του κυρίου ίσως δε σας λέει τίποτα. Πιθανώς το ίδιο ισχύει και με το όνομά του. Πρόκειται για τον κ. Τασούλα Κωνσταντίνο, βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ. Είναι - για όσους σας ξέφυγε - ο κύριος βουλευτής ο οποίος εκφώνησε λόγο προχτές στη Βουλή, συνηγορώντας με την κυβέρνηση και επικυρώνοντας την αμερικανόπνευστη σύμβαση περί δήθεν «καταστολής της τρομοκρατίας», που, ούτε λίγο-ούτε πολύ, δίνει τη δυνατότητα ακόμα και για έκδοση στις ΗΠΑ κάποιου διαδηλωτή, που ενδεχομένως «ενοχλήσει» τον κ. Μίλερ ή την πρεσβεία του!

Το «κλου» της τοποθέτησης του κυρίου βουλευτού υπέρ της σύμβασης, ήταν ότι είμαστε υποχρεωμένοι να την κυρώσουμε, κατ' εντολήν των ΗΠΑ, διότι ακριβώς είμεθα «υπόχρεοι» στις ΗΠΑ, και τούτο επειδή οι ΗΠΑ μάς «έσωσαν» ως λαό και ως χώρα από τον «ανταρτοπόλεμο» του 1946-'49!

Τα γράφουμε όλα αυτά όχι γιατί ο κ. Τασούλας συνιστά κάτι το πρωτότυπο στο δημόσιο βίο, αλλά για να πάρετε ένα μικρό δείγμα από ποιους απαρτίζεται ένα μέρος της «στρατιάς» της οποίας ηγείται ο κ. Κ. Καραμανλής, στην πορεία του για την «ένωση των Ελλήνων» και τη (γαλάζια) «αλλαγή» σε αυτή τη χώρα...

(Και μην το ξεχνάμε: Και η «γαλάζια στρατιά» και η «πράσινη στρατιά» μαζί ψηφίζουν τέτοιες συμβάσεις, οι μεν διότι - όπως λέει ο κ. Τασούλας - είναι κατά του «ανταρτοπόλεμου», οι δε διότι - όπως λέει ο κ. Σημίτης - είναι κατά του «σιδηρού παραπετάσματος»...)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ