Τρίτη 7 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ η προεκλογική δραστηριότητα του ΚΚΕ, με περιοδείες σε χώρους δουλιάς και κατοικίας, συσκέψεις, συγκεντρώσεις και διάφορες άλλες δραστηριότητες, ενώ η κυβέρνηση απέδειξε, για μια ακόμη φορά, τη φροντίδα της για την... ισότιμη διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα, απαγορεύοντας ουσιαστικά την αφισοκόλληση και την ανάρτηση πανό (σελίδες 8 - 12).

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, για τις βίζες και τις «μίζες» στα ελληνικά προξενεία της Αλβανίας περιέχει «σημεία και τέρατα», αλλά και αυτά, φαίνεται πως είναι η κορυφή και μόνο του παγόβουνου (σελίδα 12).

ΑΜΕΙΩΤΗ συνεχίζεται η συμπαράσταση και αλληλεγγύη στο «Ριζοσπάστη», όπως και η καταδίκη της αντιδημοκρατικής κυβερνητικής τακτικής των διώξεων (σελίδα 15).

ΣΕ ΣΤΑΣΗ εργασίας κατέρχονται αύριο οι εργαζόμενοι στον «ηλεκτρικό σιδηρόδρομο» (ΗΣΑΠ), ενώ δυναμώνει και πλαταίνει η αλληλεγγύη στους εργαζόμενους των τρόλεϊ, που συνεχίζουν, εδώ κι ένα μήνα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις (σελίδα 22).

ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ, που υποστηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης καταργούν την κυριακάτικη αργία, με πρόσχημα τη δυνατότητα καταστημάτων τουριστικών περιοχών να λειτουργούν και τις Κυριακές (σελίδα 23).

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ οι ιδιοκτήτες γρι - γρι Μαγνησίας, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην ιχθυόσκαλα Βόλου, διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (σελίδες 24 - 25).

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της «ΑΓΕΤ - Ηρακλής» από τους Ιταλούς στην αγγλική πολυεθνική τσιμεντοβιομηχανία «Blue Circle», όπως και όσα επακολούθησαν, φέρνει το ΚΚΕ στη Βουλή με Ερώτηση βουλευτών του, ζητώντας να επανέλθει η τσιμεντοβιομηχανία υπό τον έλεγχο του δημοσίου (σελίδες 26 - 27).

ΑΡΝΗΘΗΚΕ και πάλι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να συζητήσει τα μεγάλα ζητήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχει επιτείνει η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, στη χτεσινή συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας (σελίδες 28).

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ εκδηλώσεις πραγματοποιούν το ΠΑΜΕ, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και άλλοι φορείς, με την ευκαιρία της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (σελίδα 31).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ